avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inselaciune Okazii.ro garantia escrow
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselaciune Okazii.ro garantia escrow

Buna ziua!
Am luat si eu o teapa pe Okazii. Pe scurt: am hotarat sa cumpar un laptop, am contactat utilizatorul pe privat in vederea incheierii licitatiei. L-am tot intrebat de probleme, serial number etc sa-l verific, mi-a spus ca nu are cum pentru ca laptopul e sigilat si pe cutie nu scrie nimic. Pentru ca m-a vazut suspicios chiar el a propus sa solicitam Garantia Escrow Okazii(banii mei se vireaza in contul okazii, eu primesc produsul, zic ca e OK, okazii deblocheaza banii pentru vanzator). Desi mai auzisem de Garantia Escrow, am cautat mai bine pe internet si multe site-uri si ziare ziceau ca e bine venit contra tepelor.
Am licitat, am primit de la Okazii.ro mail cu cofirmarea licitatiei castigate. la 3 minute primesc un mail tot de la Okazii.ro cu Tranzactia garantia Escrow in care mi se spunea ce am de facut(pasii pe care i-am tot vazut internet unde era prezentata garantia Escrow) : sa merg la banca transilvania, sa depun banii in contul X, Okazii instiinteaza vanzatorul sa imi trimita produsul prin curier, confirm produsul si banii se vor debloca. Zis si facut, am contactat vanzatorul, mi-a zis ca a primit datele mele de la Escrow, ajung la banca, dau contul, ca tot omul zic :destinatar Okazii.ro. "Nu exista". Mailul de garantie escrow primit de la okazii avea si telefon pentru support 031/2222102 . Sun acolo, raspunde un nene, ii zic tranzactia, nr tranzactiei si imi zice "da,da noi v-am trimis mailul, defapt contul este al persoanei fizice care se inregistreaza cu contul la noi la garantia escrow, si noi il administram". Zic ok...nu prea am fost eu foarte elucidat dar, ii zic casieritei, face tranzactia, imi da chitanta. Observ pe chitanta destinatarul un baiat de prin ialomita. Dau telefon iar la asistenta Escrow si imi zice ca au primit confirmarea platii. Simtindu-ma un pic suspicios, dau si la Support okazii.ro telefon la asistenta, vorbesc cu o doamna de acolo care imi zice ca :
Mailurile primite din partea okazii.ro sunt niste falsuri(desi par valabile)si ca Okazii.ro nu mai are Garantia escrow de ~1an, si ca am fost inselat.
Am mers imediat la politie, am depus plangere cu tot ce s-a intamplat. La banca am fost azi, ca se terminase programul, si am facut cerere cu blocarea sumei in cont, dar nu stiu cat de repede se misca ei, e posibil ca individul sa fi scos deja banii prin bancomat sau ceva.
Concluzia, dupa ce am castigat licitatia, toate mailurile primite "from: Okazii.ro" au fost niste clone, inclusiv nr de tel asistenta Escrow(care imi parea un nr valid de contact)

Ce e de facut? e vreo sansa sa mai recuperez ceva? Il poate gasi cineva pe faptas in baza datelor din contul bancar? Daca il duce capul sa cloneze mailuri de la okazii nu cumva contul bancare este fantoma? (cu toate astea cineva trebuie sa tranzactioneze banii din el)
Va multumesc anticipat!
AdiLup a scris:


Am licitat, am primit de la Okazii.ro mail cu cofirmarea licitatiei castigate. la 3 minute primesc un mail tot de la Okazii.ro cu Tranzactia garantia Escrow in care mi se spunea ce am de facut(pasii pe care i-am tot vazut internet unde era prezentata garantia Escrow) ............................
Simtindu-ma un pic suspicios, dau si la Support okazii.ro telefon la asistenta, vorbesc cu o doamna de acolo care imi zice ca :
Mailurile primite din partea okazii.ro sunt niste falsuri(desi par valabile)



Parerea mea este ca cei de la okazii va rebui sa va despagubeasca. Daca dvs ati licitat,cei de la okazii bineanteles ca v-a confirmat ca sunteti castigatorul acestei licitatii,si v-a scris si acel e-mail.
Pastrati acel e-mail de la okazii in care este scris ca ati fost informat pasii pe care sa-i parcurgeti. Nu avea cum sa aiba acces hotii la adresa de e-mail a celor de la okazii. Verificati datele de contact a celor de la okazii daca adresa de e-mail este a lor sau nu.
adresa de e-mail a celor de la okazii este: suport@okazii.ro Dvs de la ce adresa de e-mail ati primit raspuns ?
=================================
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Tarzan2012, utilizator
cei de la okazii au spus clar ca mailul nu e de la ei. Iar dupa investigarea mailului, daca dau Reply, "From okazii.ro" se transforma in "okazii.garantia.escrow@consultant.com". Deci individul a luat un mail de tip okazii, i-a facut o clona, si-a pus Contul lui bancar, si mi l-a trimis mie din partea garantia Escrow Okazii, sub forma unui "alias" sau ceva de genul incat sa imi apara mie in inbox, tot "From: Okazii.ro"(incat sa fie identic cu mailurile primite de la okazii). Pe acelasi mail de la "Escrow" e trecut si Tel asistenta "031/2222102" la care a raspuns un nene prieten cu individul care s-a dat din partea Okazii departamentul Escrow.
Atunci singura varianta este sa mergeti cu politia la banca,sa-i aratati chitanta in care dvs ati trimis banii in contul cu nr...... Apoi cei de la banca probabil ca trebuie sa spuna politiei cui apartine acel cont,si dupa aceea politia sa ia legatura cu politia din judetul unde se afla acel hot,si sa-l retina ptr 24 ore ptr fals.
Asta e cea mai buna solutie. Mergeti la politie si printr-un mandat de urgenta,banca sa verifice datele persoanei cu contul respectiv.

Succes
Cat am fost azi la politie, in baza copiei chitantei bancare din plangere (unde apareau: nume, prenume, CNP, sat comuna Jud, ale destinatarului) Politia mi-a aratat ca l-a gasit (probabil in baza lor de date) pe individ, inclusiv mi-au aratat poza lui, dar nu m-au lasat sa ma uit peste datele lui mai mult de atat, ele urmand sa fie atasate la plangere, si mi-au zis ca ma contacteaza ei(politia). Sa mai presez pentru Mandat de urgenta ? M-am gandit sa trimit o plangere prin email si la Sectia de politie aferenta comunei.
Multumesc.
Daca are cont, el ca sa ridice banii trebuie sa se duca cu buletinul, nu are in principiu cum sa fie neidentificat. Problema e daca omul fuge cine stie pe unde. Problema nr. 2 : il prinde dar nu aveti ce sa'i executati, caz in care raspunde penal dar banii nu vi-i vedeti inapoi

Alte discuții în legătură

Intrebare site okazii ionascu_andrei ionascu_andrei Buna ziua, Am folosit site-ul okazii si am pus la vanzare diverse produse. A venit un cumparator si mi-a cumparat produsele respective cerand detalii despre ... (vezi toată discuția)
Plangere okazii.ro cypsoft_ro cypsoft_ro am pus un telefon la vanzare pe okazii.ro, un individ ma contacteaza pe 2 septembrie ca vrea sa-l cupere, si ca plateste cu cardul prin garantia de livrare ... (vezi toată discuția)
Am primit teapa pe okazii - vanzatorul ar putea zice ca eu am defectat produsul? vasile321 vasile321 am comandat un telefon pe care am dat 770 de lei, in titlu scria telefon impecabil+accesorii+bonus am primit tot ce era in poza doar ca telefonul nu e asa ... (vezi toată discuția)