avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... venituri nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

venituri nerezidenti

pentru ce venituri obtinute de nerezidenti in Romania trebuie cerut certificatul de rezidenta fiscla?
pentru ce tipuri de servicii se cere ?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:41, 27 Mai 2011
Nerezidentii care obtin venituri impozabile din Romania au obligatia de a plati impozit. Aceste venituri sint cuprinse la art 115 din CF.
Impozitul datorat este cota cea mai avantajoasa dintre 16% si impozitul stipulat in conventiile de evitare a dublei impuneri dintre Ro si tarile unde acestia sint rezidenti. Pt a aplica cota din conventii trebuie prezentat Certificatul de rezidenta fiscala. Daca nu este prezentat, impozitul este de 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti pj bulgaria conyd conyd Un SRL din ROMANIA (beneficiar) incheie doua contracte cu furnizori din BULGARIA - un contract are ca obiect inchirierea unor echipamente de scufundare, ... (vezi toată discuția)
Servicii nerezidenti maryette maryette -Am apelat la o firma din Anglia si una din Turcia ,pt recrutare personal strain in Romania. - nu avem contracte semnate pt aceste servicii,dar avem oferte si ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)