avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit nerezident

Buna ziua!
Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor.
Aplic stopajul la sursa tinand cont ca , contractul este BRUT DE TAXE?
aplic 16%? 10%? sau nu le opresc nimic?
ms
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:10, 29 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Dar

Norme Art. 115 e)

3. Veniturile obţinute din România din prestări de servicii de management sau de consultanţă în orice domeniu, care nu sunt efectuate în România, sau veniturile care sunt cheltuieli atribuibile unui sediu permanent din România al unui nerezident sunt impozabile potrivit titlului V atunci când nu sunt încheiate convenţii de evitare a dublei impuneri între România şi statul de rezidenţă al beneficiarului de venit sau când beneficiarul de venit nu prezintă documentul care atestă rezidenţa sa fiscală.



~ Conținut șters la cerere ~
Ceea ce am vrut eu sa subliniez este faptul ca, daca activ de consultanta nu sint desfasurate pe teritoriul Romaniei, aceste venituir se impoziteaza in baza titlului V numai daca intre Romania si statul de rezidenta al beneficiarului venitului nu exista conventie de evitare a dublei impuneri SAU beneficiarul nu prezinta certificat de rezidenta fiscala.

Deci, daca beneficiarul prezinta certificatul de rezidenta fiscala, nu se impoziteaza cu "cota cea mai favorabila", ci se aplica numai conventia de evitare a dublei impuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)