Buna ziua!
Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor.
Aplic stopajul la sursa tinand cont ca , contractul este BRUT DE TAXE?
aplic 16%? 10%? sau nu le opresc nimic?
ms
3. Veniturile obţinute din România din prestări de servicii de management sau de consultanţă în orice domeniu, care nu sunt efectuate în România, sau veniturile care sunt cheltuieli atribuibile unui sediu permanent din România al unui nerezident sunt impozabile potrivit titlului V atunci când nu sunt încheiate convenţii de evitare a dublei impuneri între România şi statul de rezidenţă al beneficiarului de venit sau când beneficiarul de venit nu prezintă documentul care atestă rezidenţa sa fiscală.
Ceea ce am vrut eu sa subliniez este faptul ca, daca activ de consultanta nu sint desfasurate pe teritoriul Romaniei, aceste venituir se impoziteaza in baza titlului V numai daca intre Romania si statul de rezidenta al beneficiarului venitului nu exista conventie de evitare a dublei impuneri SAU beneficiarul nu prezinta certificat de rezidenta fiscala.
Deci, daca beneficiarul prezinta certificatul de rezidenta fiscala, nu se impoziteaza cu "cota cea mai favorabila", ci se aplica numai conventia de evitare a dublei impuneri.