avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE TATA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE TATA

Buna ziua

La sfarsitul lunii august voi naste un copil in afara casatoriei. Tatal vrea sa-l recunoasca din secunda in care-l nasc dar doar pentru a-l putea lua de langa mine.Relatiile cu tatal copilului sunt foarte proaste, el doreste doar sa ia copilul de langa mine. Spuneti-mi va rog ce sanse are sa obtina custodia acestui copil si sa-l ia definitiv de langa mine, mama lui. Va mentionez ca eu detin 3/4 dintr-o casa, am loc de munca si detin o masina in leasing, leasingul se va finaliza in mai 2012.
El este casatorit cu un copil.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 19:46, 25 Mai 2011
Stati linistita si concentrati-va atentia asupra sarcinii. Tatal poate recunoaste copilul oricand, nimeni nu il poate opri. Numai ca, simplul fapt al recunoasterii nu este de natura a va lua copilul. Nici o instanta nu o sa va ia copilul, mai ales sugar fiind si presupunand ca il veti alapta, sa il dea tatalui. Iar daca tot vrea sa il recunoasca, foarte bine, lasati-l sa o faca si apoi il dati in judecata pentru pensie alimentara si ii puneti poprire pe venituri.
Nu înțeleg la ce tată vă referiți, soțul sau tatăl biologic al copilului. În ambele cazuri aveți puține șanse ( aproape nule) să pierdeți custodia copilului în caz de divort. Nici un judecător întreg la minte nu va lua copilul de lângă mama după naștere.
Va multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt casatorita, doar tatal biologic este si are inca un copil in cadrul casatoriei lui.
Nu are nici o posibilitate sa vi-l ia si poate nici nu are asta in intentie, ci doar sa va necajeasca. Credeti ca sotia lui s-ar bucura sa-i aduca acasa un sugar??? Sa fim seriosi. Probabil l-ati "suparat" cu ceva si atunci va ameninta, dar stati linistita.
Poate sa-l recunoasca, copilul ii poate purta numele, poate obtine program de vizita (fiind sugar, probabil va obtine 1-2 ore si numai in prezenta Dvs.) iar Dvs. trebuie sa cereti neaparat pensie alimentara! Nu renuntati la ea, este dreptul copilului.
Nastere usoara!
Buna seara dna.Maria
Si eu sunt de parere ca nu trebuie sa va stresati atit de mult,tocmai pentru ca sunteti insarcinata.Ceea ce domnul respectiv va spune referitor la custodia copilului,eu o vad ca o nemultumire a lui ca relatia dintre dvs.si el,nu mai este armonioasa.
Nu trebuie sa va faceti griji in privinta custodiei,de altfel dnu.av.v-a spus clar ca nu se pune problema ca el sa obtine asta.
Pur si simplu doreste sa va supere.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Tatal biologic sau tatal care il creste danico83 danico83 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea, eu si prietena mea suntem impreuna de aproape doi ani, ea are un copil de doi ani jumate.Deocamdata nu avem ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)