avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA problema tva neexigibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

problema tva neexigibil

buna seara!am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu urmatoare problema:

O societate prezinta urmatoarea situatie:
Contractele de constructie – 20.000 lei, din care garantii acordate – 2.000 lei;
Marfuri – pret de achizitie 10.000 lei; adaos comercial – 2.000 lei;
Minusuri la inventare - 500 lei;
Contracte cu vanzarea in rate – 10.000 lei; rate incasate – 2.000 lei; rate neincasate – 8.00 lei; dobanda 500 lei;
Avize de expeditie – pret de vanzare cu TVA 3.570 lei;
Bonuri fiscale – 238 lei;
Auditorul a verificat TVA neexigibil calculat de entitate şi a ajuns la concluzia ca este corecta suma determinata. Care este TVA-ul neexigibil calculat?

Cel mai recent răspuns: lauraionela , utilizator 19:37, 27 Mai 2011
vedeti ca aveti o mare problema cu exigibilitatea tva in cazul contractelor cu plata in rate si nu numai.....
problema asta e veche, dinaintea aderarii romaniei la ue :)
Buna!
Si eu am aceasta problema la audit financiar de rezolvat!

Am stat aseara si am citit despre TVA neexigibil, insa nu am rezolvarea.
Daca reusesti sa faci rost de rezolvare te rog sa-mi trimiti si mie.
eu am rezolvat-o astfel:
TVA-ul neexigibil calculat este cel aferent adaosului comercial: 2000x24%=480, si cel aferent ratelor neancasate: 800x24%=192.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva almajan almajan Buna ziua, sunt economist la o firma platitoare de tva.Conform noilor modificari din codul fiscal se indeplinesc conditiile pentru a trece firma la neplatitori ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)