avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... predarea carnetelor de munca titularilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

predarea carnetelor de munca titularilor

Cum oblig o persoana sa primeasca carnetul de munca, conform procedurii de predare a acestora pana la 30 iunie 2011?
Aceasta refuza sa il primeasca si solicita sa ramana in unitate.
Ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 2 Iunie 2011
Faceti carnetului un scan, sa dea o declaratie ca nu doreste sa-l primeasca, apoi la posta cu scrisoare cu valoare declarata, cu bon de inventar(unde scrieti carte de munca ce contine x pagini).
eu am in unitate vreo 10 carnete de munca ale caror titulari sunt fie plecati in strainatate, fie cine stie ce-i cu ei ca le-am pierdut urma, vreo doi au murit,... eu ce fac cu carnetele lor? nu le mai am adresele sau nr de telefon.
Atunci, dupa ce ati epuizat toata procedura de instiintare, etc, etc. le veti pune la pastrare impreuna cu dovezile respective, pe toata durata vietii societatii, iar atunci cand veti inchide societatea puteti sa predati actele si la Arhivele statului, dar sa nu ma intrebati de conditii.....
si inca ceva, va rog
aceste carnete le inchid la 1.01.2011 sau nu, in ideea ca poate titularii lor, din momentul cand au plecat de la mine au mai lucrat si in alta parte? ele au fost inchise cand le-a expirat cim, dar cu 1.01.2011 ?!
Daca data incetarii c.i.m. este dupa 01.01.2011, atunci carnetele de munca se vor certifica cu inscrierile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Inchidere carnet de munca dianatransparency dianatransparency Buna ziua, Am si eu o problema. Ce fac in acest caz: - ridicare carnet de munca in data de 05.10.2011 de la ITM - carnetul de munca a fost inchis - ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet de munca mariada2002 mariada2002 Buna seara, Se mai pot inchide carnetele de munca care la data de 01.01.2011 se aflau la Casa de Pensii pentru scanare? Din pacate, unitatea angajatoare a ... (vezi toată discuția)