Acesta este doar un model,urmand ca dvs. sa il adaptati in functie de situatia concreta:
de stramutare
INSTANTA1) ........................
DOSAR NR. ....../ ................
TERMEN ..............................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in2) .............................., str. ........... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........................., parat in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. ............/........., aflat pe rolul3) .... ...................., avand ca reclamant pe .........................., domiciliat in ......................, str. ........................................... nr. ......, bloc ..........., scara ............, etaj ......., apart. ........., sector/judet ................................., cauza ce are ca obiect ........, in temeiul dispozitiilor art. 37 Cod proce- dura civila, in termen legal formulez prezenta
CERERE DE STRAMUTARE4)
a judecarii acestui proces pentru5) ..................................................................... .
Avand in vedere cele prezentate mai sus, va solicit sa admiteti6) cererea de stramutare formulata de subsemnat si sa dispuneti trimiterea cauzei spre competenta si obiectiva solutionare ............................................. .
DOMNULUI PRESEDINTE AL7) ........................................
1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta
de fond, de apel sau de cea din caile extra- ordinare de atac.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comu- nicarile privind procesul.
3. Se indica instanta care judeca si actiunea principala.
4. Stramutarea pe motive de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai inainte de inceperea oricarei dezbateri; cea intemeiata pe banuiala legitima sau siguranta publica se poate cere oricand.
5. Cererea va cuprinde motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe petent sa formuleze o astfel de cerere, justificand si argumentand demersul justitiar. Art. 37 alin. (1) si (2) stipuleaza cele trei cazuri de admisibilitate a cererii: cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul IV inclusiv, printre magistrati (si, apreciem noi, asis- tenti judiciari) ai instantei, pentru motive de banuiala legitima sau pentru motive de siguranta publica (aceasta din urma putand fi ceruta doar de procurorul de pe langa Curtea Suprema de Justitie).
6. Instanta va decide asupra cererii de stamutare in camera de consiliu, fara prezenta partilor. Presedintele instantei va putea ordona, fara citarea partilor si suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective.
7. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea, respectiv: instanta imediat superioara celeia investita cu judecarea actiunii principale in cazul cererii de stramutare pe motive de rudenie sau afinitate, sau Curtea Suprema de Justitie in cazul cererii de stramutare intemeiate pe banuiala legitima sau siguranta publica.
Va solicit ca pana la judecarea prezentei cereri sa dispuneti suspendarea pricinii a carei stramutare o cer.
IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 37-40, art. 82 Cod procedura civila.
In dovedirea cererii inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii probei cu inscrisuri � pe care le depun instantei certificate conform cu originalul.
ANEXEZ1):
1. .............................................. .
2. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ............ si timbru judiciar .......... .
SEMNATURA
1 Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalul
[ link extern ]