va multumesc pentru raspuns, insa eu nu ma aflu in posesia deciziei de incetare a c.i.m. deoarece incetarea c.i.m. nu a imbracat forma scrisa, ci doar verbala. Mentionez ca in prezent societatea angajatoare se afla in curs de dizolvare pentru nedepunerea bilantului. cum ramane cu contractul meu de munca daca incetarea acestuia nu a fost inregistrata la it.m. de catre angajator si nici eu nu am posibilitatea sa demonstrez i.t.m.-ului incetarea raportulor contractuale. imi ramane doare cale instantei de judecata cu obligarea angajatorului ( dara care angajator) la plata de daune?
Odata cu incetarea raporturilor de munca, indiferent din a cui initiativa (demisie sau concediere), tot angajatorul este cel care are obligatia eliberarii cartii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. In caz contrar, salariatul il poate actiona in instanta.
Fiind un act personal, cartea de munca se mai poate elibera si la solicitarea titularului. Mergeti cu decizia de incetare a c.i.m. la ITM pentru a va opera in carnetul de munca incetarea contractului de munca.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Carte de munca
adrianpena
Am incetat sa mai lucrez de 90 de zile,firma ma tot duce cu vb in legatura sa imi dea cartea de munca.Desi am nota de lichidare fara nici o datorie,si decizia ... (vezi toată discuția)