avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

bunicul ia facut mamei mele, prin donatie, acte pe o casa...intrebarea este...se pot sparge aceste acte de bunicul meu?
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 10:54, 26 Mai 2011
Actele le poti rupe. Nu cred ca poti sparge o hartie.:P
Si acum serios vorbind, nu cred ca se poate. Pe ce temei?
donatia este facuta cu clauza de intretinere...dar, bunicul este c-am senil la 80 de ani, si tot o ameninta ca `sparge` acea donatie....
Cine a facut donatia bunicul sau bunica? Bunul cui ii apartinea numai bunicii? sau si bunicului? Obligatia de intretinere se executa?
donatia a facut-o bunica (fiind imobilul ei), care ulterior a decedat...clauza era pt amandoi...intretinerea se executa foarte bine...dar cum spuneam...varsta o mai ia razna#-o
Atunci nu exista motive care sa duca la revocarea donatiei. Insa obligatia de intretinere subzista, si trebuie executata chiar daca cel ce beneficiaza de ea refuza aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea apartamentului cu scopul de a ma inlatura de la o eventuala mostenire doru duca doru duca Mama mea in varsta de 80 de ani imediat dupa 1989 a intocmit actele pentru cumpararea apartamentului unde locuia si unde eu mi-am petrecut copilaria. Dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Insusire apartament Laurentiu80 Laurentiu80 Buna ziua, Doresc sa intru in posesia unui apartament ( cel al bunicii mele ).Mentionez ca bunica mea nu doreste remuneratie in schimbul acestei locuinte.Ma ... (vezi toată discuția)
Donație cu clauză de întreținere ''atacată''. e posibil să fie revocată? georgeconstantin georgeconstantin Am primit ca donatie de la parintii mei un imobil,in anul 2010,cu clauza de intretinere a acestora,la nevoie.Tatal a decedat,eu ocupandu-ma de inmormantarea ... (vezi toată discuția)