Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc in Calarasi, procesul este acum la ucuresti iar eu nu am gasit dosarul pe www.just .ro,in cazul in care nu primesc citatie,as putea pierde procesul?
Multumesc anticipat! P.S : ESTE UN divort complicat.-dureaza de 2 ani, si sunt la a 2 a actiune
Buna ziua!
Procesul nu-l puteti pierde prin simplul fapt ca nu ati primit citatie.
Il puteti pierde eventual daca nu va formulati apararile corespunzatoare.
Neprimirea citatiei v-ar putea impiedica sa luati la cunostinta de termenul de recurs.
Este posibil ca citatia sa nu se fi emis inca.
Cel mai bine este sa va interesati la arhiva instantei, pe site mai apar inadvertente.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Alo, colega, omul se interesa la care instanta!!! Asta era marea lui dilema...
In rest, deja obtinuse raspunsuri care l-au lamurit!
Pe bune, tu citesti cate ceva din topice sau raspunzi asa... poate se potriveste? :-/
Stimata doamna, mergeti la arhiva Tribunalului Calarasi si intrebati daca decizia din dosarul de apel s-a redactat, deoarece, chiar daca sotul a formulat apel, dosarul nu pleaca decat daca decizia Tribunalului Calarasi a fost redactata si comunicata.. Daca va fost redactata si ati primit acasa aceasta decizie, mergeti cu documentul la arhiva Tribunalului si la Registratura si intrebati daca dosarul a plecat la Curtea de Apel Bucuresti. Daca da, atunci cu ce data a plecat, e foarte important, deoarece cand ajungeti in Bucuresti, va intreaba cu ce data a plecat din Calarasi dosarul.
Citatie veti primi la adresa comunicata instantei, daca ati locuit pe tot timpul procesului, fond si apel la aceeasi adresa, normal este sa vina citatia , dar nu lasati la voia intamplarii situatia juridica -divortul-.
Asta inseamna , ca dosarul urmeaza sa plece dosarul la Curtea de Apel Bucuresti.
După sosirea dovezilor de comunicare a hotărârilor civile şi după împlinirea termenului de recurs pentru toate părţile, grefierul arhivar va înainta dosarul la instanţa de recurs, cu adresă semnată de preşedintele instanţei sau de judecătorul desemnat, în care se vor consemna: numărul dosarului, numărul şi data hotărârii atacate, numele şi prenumele părţilor care au declarat recurs, numărul copiilor de pe cererea de recurs, menţiunea dacă recursul a fost timbrat, caz în care se va indica valoarea taxei judiciare de timbru şi a timbrului judiciar ce au fost achitate. Despre înaintarea dosarului se va face menţiune şi în registrul general de dosare.
Apel- termen
ContSters201565
Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)