avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate

o persoana care este consilier juridic ocupand o functie publica intr-o primarie, poate cu contract de munca part time sa se angajeze jurist la o firma privata?
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 20:10, 9 Septembrie 2011
Nu. Prin insasi legea de organizare a profesiei de consilier juridic se interzice existenta unui al doilea job.
LEGE Nr. 161 din 19 aprilie 2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei

Art. 94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
art. 94 din legea nr. 1612/2003 se refera la incompatibilitatea de a detine alta functie in cadrul unei institutii publice, ori regie autonoma si societate comerciala din sectorul public
Ca si consilier juridic, daca citeati putin mai jos in lege, gaseati si urmatoarea prevedere care va solutiona dilema:
Art. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
parerea mea este ca poti - dupa legea 330 /2011 Totul e sa nu concurezi cu fisa postului. Dilema mea este ca : Daca Normele Metodologice ale acestei Legi 330 nu au aparut inca - oare poti avea curajul sa lucrezi, este totusi o lege, conteaza atat de mult aceste norme ? ? Ar putea cineva sa ne spuna ? si eu sunt in aceasta situatie, insa parca nu am curajul pana la aparitia normelor, dar poate aceste norme nu vor mai aparea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar angajat al ministerului public ligia79 ligia79 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat la dsvpa si actionar srl cu profil farmacie veterinara - situatie de incompatibilitate? wap54 wap54 Un functionar public, angajat la Directia Sanitar Veterinara si Protectia Alimentelor, poate sa deschida un SRL cu profil farmacie veterinara? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate? crimea crimea Sunt functionar pblic la o primarie , lucrez ca si contabila si datorita banilor putini castigati m-am decis sa mai tin contabilitatea la o societate ... (vezi toată discuția)