avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor lucrate pe timpul noptii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor lucrate pe timpul noptii

In situatia in care prestarea de activitate pe timpul noptii este una sporadica (adica 2 zile poti desfasura activitate noaptea, alte 4 in timpul zilei,etc), se platesc orele de noapte in conditiile in care 30% din timpul total lunar il ai lucrat in timpul noptii, sau orice ora prestata in timpul noptii se plateste cu 25% ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:16, 26 Mai 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care nu indeplinesc conditiile de mai jos,

(1^1) Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a) salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru;
b) salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.

nu sunt considerati salariati de noapte si, in consecinta, nu beneficiaza de drepturile specificate mai jos:

Art. 123
Salariaţii de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
se plateste fiecare ora lucrata de noapte cu spor de 25%
Revin cu precizarea ca in luna aprilie am avut 4 zile lucrate intre orele 22.00 - 06.00 (total 32 ore de nopate), dar nu a fost platita nicio ora pe motiv ca :
a.nu am efectuat cate 3 ore de noapte zilnic
b.nu am lucrat pe timpul noptii minim 30% din timpul meu de lucru, care a fost de 160 ore (30% insemna 48 ore de ore de noapte, eu am lucrat numai 32 ore).
Prin urmare, nu mi s-au platit orele de noapte.
Multumesc
Pentru a primi sporul trebuie sa indepliniti cel putin una dintre conditiile de mai sus. In conditiile descrise de dvs. trebuia sa primiti spor de noapte intrucat ati efectuat munca de noapte cel putin 3 ore din timpul de munca zilnic.
Cu conditia sa nu vi se fi redus programul de lucru cu o ora.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la sporul de noapte cercelviorel cercelviorel snt angajat in mapn, execut serviciu de paza ...noaptea stau in postu de santinela de la ora 21 la ora 03 si primesc spor de noapte doar de la ora 22 la ora 03 ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate noaptea chistian chistian buna, am o intrebare, la firma la care lucrez exista o politica interesanta: daca nu se cumuleaza 53 ore lucrate noaptea in timp de o luna, nu se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Spor pt munca de noapte liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! VA ROG SA-MI SPUNETI CARE ESTE SPORUL PT MUNCA DE NOAPTE CARE SE ACORDA CELOR CE MUNCESC NOAPTEA? TREBUIE SA SE ANUNTE ITM ANUAL DE FAPTUL CA ... (vezi toată discuția)