avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general profit nerepartizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

profit nerepartizat

Ma poate ajuta cineva cu o informatie?Exista un termen legal referitor la soldul cont.117? mai exact , cit poate sta acolo profitul nerepartizat din anii precedenti?In afara de dividende si rezerve,unde l-as mai putea repartiza?
multumesc de informatii!!
Cel mai recent răspuns: pitirut , utilizator 20:51, 26 Mai 2011
Profitul nerepartizat poate sta acolo teoretic multi ani. Numai ca dumneavoastra nu stiti, de exemplu, cum va fi evolutia economica a firmei in urmatorii ani si poate veti fi nevoita sa acoperiti pierderile atunci. Acest profit nerepartizat puteti sa-l priviti ca un fond financiat tampon, care sa va permita sa treceti peste unele perioade dificile. Si inca un aspect, chiar daca ati fi dorit sa-l repartizati anul acesta, si de exemplu nu ati fi avut lichiditati sa platiti impozitul pe dividende, tot nu ati fi iesit bine. Cu acel profit puteti creste si capitalul social.
asa stiam si eu,ca d-voastra,doar ca un domn de la ANAF mi-a sugerat ca profitul poate sta nerepartizat 3 ani,apoi trebuie sa-l repartizez,fara sa-mi zica si temeiul legal; am avut si pierdere anul trecut,pe care am recuperat-o din profitul anilor precedenti,si eram nelinistita din cauza nerepartizarii.multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti PUFACONT PUFACONT va rog sa ma ajutati! am in balanta de la decembrie 2009 in contul 1068 pe credit suma de 27.558,16, in contul 117 suma de 16.617,38 in debit, contul 121, ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere contabila croitoru raluca croitoru raluca buna ziua pot sa acopar pierderea contabila a anului 2011 din profiturile anilor 2008 si 2010 nerepartizate (sold creditor 117) , care este procedura ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a unui computer Barti Maria Barti Maria Buna ziua, la inchiderea exercitiului financiar 2011 o societate comerciala a inregistrat profit in valoare de 5007 lei.adunarea actionarilor a hotarat ca din ... (vezi toată discuția)