avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum incadrez o angajata care e in spital cu copilul ei?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum incadrez o angajata care e in spital cu copilul ei?

Am o angajata care ne-a anuntat aseara ca este internata cu baietelul ei.
Va rog frumos sa ma lamuriti cum trebuie sa o incadrez in zilele ce urmeaza sa lipseasca.Cum trebuie sa procedam?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
giagi, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:26, 15 Iulie 2008
este vorba de concediu medical pt ingrijire copil, care din cate stiu se plateste cu 85%din salariul de baza.
Pentru aceasta perioada salariata va aduce concediu medical si in functie de codul pus de medic se va stabili procentul ce trebuie platit din salariu pentru acest concediu medical.
giagi a scris:

Am o angajata care ne-a anuntat aseara ca este internata cu baietelul ei.
Va rog frumos sa ma lamuriti cum trebuie sa o incadrez in zilele ce urmeaza sa lipseasca.Cum trebuie sa procedam?
Va multumesc.


In conditiile in care copilul este in virsta de pina la 7 ani , mama are dreptul la concediul pentru ingrijirea copilului, 09, care se plateste 85 % din salariul de baza. Daca mama primeste un c.m cu 01 se va plati ca la orice concediu medical.

Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav

Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Indemnizatia se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Beneficiaza de indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav, optional, unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare. Beneficiaza de aceleasi drepturi, daca indeplineste conditiile legii pentru acordarea acestora, si asiguratul care, in conditiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au incredintat copii in vederea adoptiei sau i-au fost dati in plasament.

Indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afectiuni intercurente pana la implinirea varstei de 18 ani se acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis in conditiile legii, dupa caz.

Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este bolnav cu o durata de cel mult 14 zile calendaristice pentru aceeasi afectiune, in una sau mai multe etape. (afectiuni de o gravitate redusa) si in cazul unor afectiuni mai grave ale copilului, concediul medical pentru ingrijirea copilului bolnav va fi acordat de catre medicul curant din spital sau dupa caz, din clinica de specialitate unde a fost tratat copilul, pentru un interval de maximum 30 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale , durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medical curant din unităţile care acordă asistenţă medicală în specialitatea respectivă, pentru durate stabilite de acesta, în funcţie de gravitatea afecţiunii.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul. Stagiul minim de cotizare pentru ingrijirea copilului bolnav este de o luna realizat in ultimile 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Gabytza13 Gabytza13 Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)