avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model cerere de chemare in judecata - contestarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model cerere de chemare in judecata - contestarea reprezentativitatii unui sindicat

Buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru contestarea reprezentativitatii unui sindicat.

Multumesc anticipat,
Hajnalka
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 30 Mai 2011
M-am prevalat de prevederile art.13 din legea nr.146/1997 ...
Cred ca aveti dreptate :)
Multumesc
De ce vreti sa contestati reprezentativitatea sindicatului? Nu vad rostul deoarece atat timp cat sindicatul nu mai este reprezentativ el nu va putea fi primit la negocieri. In rest, nu are nevoie de reprezentativitate.
Prin urmare, la negocierea contractului n-o sa-l mai invitati la negocieri...De ce sa mai apelati la instanta?
In acest moment sindicatul are sentinta privind reprezentativitatea, pana ce nu contestam ei sustin ca sunt reprezentativi....
Problema va fi ca si daca nu mai sunt reprezentativi conf. art. 135 din L 62/2011 tot ei mandateaza pe reprezentatii federatiilor sindicale+reprezentatii angajatilor sa ii reprezinte la negocieri...
Ar trebui sa introduceti cererea de contestare privind reprezentativitatea acelui salariat ... intr-adevar, pana la proba contrara ei sunt cei care pot merge la negocieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract - l poate o copie necertificata sa fie proba? radu_mc radu_mc Poate o copie necertificata a unui contract sa fie considerata ca proba (cu inscrisuri) in instanta, in lipsa vreunui original? poate fi contestata acea proba ... (vezi toată discuția)
Inscris cf cu orig pt comunicare dumitru2000 dumitru2000 Este obligatorie conformarea cu originalul a inscrusirillor ptr. comunicare catre partea adversa sau este suficient ca doar exemplarul catre instanta sa fie cf ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata angajator codrina.ama codrina.ama Buna seara, Se pare ca va trebui sa apelez la instanta pentru a-mi recupera drepturile salariale restante la desfacerea CIM cu art 65(1). Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)