avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de chemare in judecata angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de chemare in judecata angajator

Buna seara,
Se pare ca va trebui sa apelez la instanta pentru a-mi recupera drepturile salariale restante la desfacerea CIM cu art 65(1). Va rog sa imi spuneti daca ceea ce trebuie sa prezint eu la tribunal este cerere de chemare in judecata. Nu sunt jurist, dar se pare ca va trebui sa ma reprezint singura (din motive financiare). Am gasit documentatie despre cum trebuie sa arate o plangere, dar nu stiu daca acest tip de act trebuie sa-l depun . Practic, nu stiu cum sa incep si ce sa fac. Ma puteti orienta putin, va rog ?
Cel mai recent răspuns: codrina.ama , utilizator 19:13, 2 Decembrie 2009
Nu conteaza denumirea actiunii pe care o depuneti la instanta pentru a-l obliga pe fostul dvs angajator sa va plateasca drepturile salariale restante. Potrivit art.84 C.proc.civ., cererea de chemare in judecata sau pentru exercitarea unei cai de atac este valabil facuta chiar daca poarta o denumire gresita.
Actiunea se poate intitula simplu : Cerere de chemare in judecata.

Cererea de chemare in judecata va cuprinde:
1. numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
2. numele si calitatea celui care reprezinta partea in proces, iar in cazul reprezentarii prin avocat, numele acestuia si sediul profesional
3. obiectul cererii si valoarea lui, dupa pretuirea reclamantului, atunci cand pretuirea este cu putinta.
4. aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea;
5. aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris, pentru instanta; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul. Se va putea depune si numai o parte dintr-un inscris privitor la pricina, ramanand ca instanta sa dispuna, la nevoie, infatisarea inscrisului in intregime. Daca inscrisurile sunt scrise in limba straina sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte. Cand reclamantul voieste sa-si dovedeasca cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatorul sau juramantul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia. Cand se va cere dovada cu martori, se va arata numele si locuinta martorilor;
6. Semnatura.
Va multumesc pentru promptitudine si pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu As dori sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, ca sa pot da in judecata firma la care lucrez si care nu mi-a platit inca salariile pe anul trecut (pe 10 ... (vezi toată discuția)
Inscris cf cu orig pt comunicare dumitru2000 dumitru2000 Este obligatorie conformarea cu originalul a inscrusirillor ptr. comunicare catre partea adversa sau este suficient ca doar exemplarul catre instanta sa fie cf ... (vezi toată discuția)
Contract - l poate o copie necertificata sa fie proba? radu_mc radu_mc Poate o copie necertificata a unui contract sa fie considerata ca proba (cu inscrisuri) in instanta, in lipsa vreunui original? poate fi contestata acea proba ... (vezi toată discuția)