avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare restante salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare restante salariale

As dori sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, ca sa pot da in judecata firma la care lucrez si care nu mi-a platit inca salariile pe anul trecut (pe 10 luni).
Mentionez ca am depus la registratura societatii o solicitare ca sa mi se achite restantele salariale, prin care i-am notificat ca ma voi adresa justitiei, solicitare la care nu am primit nici un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Viorel_Lucaciu , utilizator 10:55, 26 Ianuarie 2012
Trebuie formulata o cerere de chemare in judecata, la care puteti atasa :
- copie c.i.m.
- copie decizie de incetare a raportului de munca
- copie de pe acea notificare trimisa angajatorului.
Multumesc pentru raspuns.
Dar fata de ceea ce ati spus dvs. nu pot avea copie dupa decizia de incetare a raporturilor de munca, deoarece sunt angajat in continuare cu contract pe perioada nedeterminata.
In aceasta situatie trebuie altceva?
Veti depune doar copia CIM si notificarea. Angajatorul este obligat sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege , din CCM aplicabil si din CIM. In cererea de chemare in judecata sustineti ca nu v-au fost acordate restantele salariale la care va referiti. In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare(Art.272 Codul muncii).
Multumesc pentru raspuns.
Pentru cererea de chemare in judecata exista un formular tipizat?

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata angajator codrina.ama codrina.ama Buna seara, Se pare ca va trebui sa apelez la instanta pentru a-mi recupera drepturile salariale restante la desfacerea CIM cu art 65(1). Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Cerere actionare in instanta angajator conelia anghel conelia anghel Doresc sa actionez in instanta angajatorul pentru incalcarea unor drepturi si obligatii contractuale si legale privind dreptul muncii. Va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Tribunalul muncii pc_cane pc_cane mai functioneaza Tribunalul muncii? daca da, unde anume in Bucuresti si cum pot deschide actiune? (vezi toată discuția)