avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca cf. art. 61 lit.a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca cf. art. 61 lit.a

Fiicei mele i-a fost desfacut contractul de munca in baza art.61 lit. a, cu data de 9 august 2004.
Ea lucreaza la aceasta firma din data de 7 iunie 2004 iar in data de 4 august a intrat in concediu medical pentru analize si investigatii de specialitate in urma unor dureri de stomac.
Vineri,in data de 13 august s-a consumat ultima zi de concediu medical iar luni s-a prezentat la serviciu si i-a fost inmanata decizia de desfacere a contractului de munca.
Ma intereseaza daca acest lucru este legal, daca a mai patit cineva asa ceva, daca in cazul unui proces poate avea sau nu castig de cauza. Pe scurt cam ce ar trebui sa faca.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 26 August 2004
Puteti detalia motivele retinute in decizie ?S-a respectat procedura prevazuta de lege ? Crimar.
Alte precizari asupra cazului relatat mai sus, in legatura cu Decizia de desfacere a contractului de munca cu art 61 a:
Fiica mea nu a primit nici un avertisment scris privind vreun act de indisciplina si nici nu i-a fost prelucrat vreun Regulament de ordine interioara pe care sa-l fi semnat de luare la cunostinta.
Va multumesc.
Decizia prevede desfacerea contractului de munca cu Art. 61 lit. a, pentru indisciplina.
Dupa cum spunea si cineva mai sus, este importanta motivarea deciziei de concediere. Codul Muncii prevede totusi obligatia angajatorului de a dispune o cercetarea prealabila care sa stea la baza deciziei de concediere. Daca nu s-a facut o astfel de cercetare prealabila, atunci ati putea sa va adresati instantei. In caz de castig se poate dispune reincadrarea in functie cu plata salariilor aferente perioadei cat a durat litigiul. Ce trebuie stiut este faptul ca, in ciuda celeritatii litigiilor de munca, un astfel de proces poate dura destul de mult... Mult succes!
Multumesc mult pentru raspuns!
Fiica mea nu a facut nici un act de indisciplina si doreste sa obtina anularea acestei decizii, reincadrarea in munca si desfacerea CIM prin demisie sau acordul partilor.
Precizez ca este absolventa 2004 si este prima ei experienta de munca, trista din pacate, iar angajatorul este un patron strain.
Oare de ce spuneti ca dureaza mult un asemenea proces?
As dori sa-mi raspunda si cineva care a mai trecut prin experiente asemanatoare.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? pfl802 pfl802 pot fi concediata daca ma reintorc la serviciu dupa concediul de crestere al copilului pana la 2 ani?Lucrez la cabinet medical si i s-a mai intamplat unei ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract litera i elena1312 elena1312 Pot sa desfac un contract de munca disciplinar daca a plecat de la locul de munca fara sa anunte pe nimeni, nu mai raspunde la telefon si nu s-a mai prezentat ... (vezi toată discuția)
Cim art. 61, lit. a narcisa15 narcisa15 Ma confrunt cu o problema mai delicata. M-am angajat la sfarsitul lunii iunie pe o firma X. Firma aceasta a folosit timp de cateva saptamani sediu unei alte ... (vezi toată discuția)