avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar , cu minor nascut inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar , cu minor nascut inainte de casatorie

Buna ziua
as dori daca se poate sa imi raspunda cineva care stie noua lege , se poate divorta la primarie sau notar daca avem copil impreuna dar el este nascut inainte de incheierea casatoriei, dupa cum am citit eu in lege scrie minor nascut in timpul casatoriei.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
maria_rbz, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria_rbz , utilizator 18:07, 8 Iulie 2011
da, se poate. conditia e sa existe acord comun al sotilor pt desfacerea casatoriei.
multumesc mult
Iar in ceea ce priveste custodia copilului se poate depune cerere la judecatorie ?
da, printr-o actiune promovata in instanta pt incredintarea tutelei copilului.
multumesc mult in special pentru raspunsul promt.
puteti divorta la notar si apoi sa cereti incredintarea minorului in instanta.
dar daca tot trebuie sa ajungeti in instanta, de ce nu divortati prin acord tot in instanta ? va puneti de acord pe toate capetele de cerere (divort, incredintare,nume, pensie de intretinere) si exista sansa ca instanta sa se pronunte la primul termen

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate prevederi cap iii din legea 296/2003 privind funcția ... AIDT AIDT Aplicabilitate prevederi Cap III din Legea 296/2003 privind funcția de șef birou. Bună ziua, As avea nevoie de o părere, având în vedere ca în mai ... (vezi toată discuția)
Corectare decizie inregistrata azi la itm carodum63 carodum63 Buna seara, Dintr-o mare graba am intocmit o decizie de incetare a CIM eronat, mai precis am gresit numarul /data contractului care inceteaza. Va rog, din ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters81546 ContSters81546 care sunt conditiile actuale in care se poate inainta un divort? stiu ca se propusese ceva legat de divorturi la starea civila, mai este valabil? dupa cat ... (vezi toată discuția)