Am avut o relatie extraconjugala in urma cu 6 ani, cu o femeie,care la randul ei era casatorita in momentul respectiv si este si acum cu acelasi barbat. .Dupa un an s-a nascut un copil despre care ea spunea ca este al meu.La nastere sotul a trecut copilul pe numele lui.Acum m-au dat in judecata pentru paternitate .Sotul sustine ca l-am platit sa treaca copilul pe numele lui.Am inteles ca separat va incepe un nou proces in care el va trebui sa dovedeasca ca nu este tatal minorului.
Va rog frumos sa-mi spuneti parerea dvs.
concubinul sau mama copilului pot contesta recunoasterea si apoi copilul (prin mama sa) sa va actioneze in judecata pt a se stabili filiatia fata de dvs
ma intreb de ce fac asta acum, se joaca aiurea cu soarta unui copil
"Cererea de chemare in judecata trebuie introdusa in numele copilului ca singur titular al dreptului la actiunea in stabilirea paternitatii. Atunci cand copilul este minor, ea poate fi introdusa de mama.
Actiunea de stabilirea paternitatii se poate introduce in termen de un an de la nasterea copilului de regula. Potrivil Legii 288/2007, actiunea apartinand copilului nu se mai prescrie in timpul vietii acestuia. "
Deci, oricand va puteti astepta la o chemare in instanta, dar asa cum a intrebat si gi_jane2, oare care e interesul real?!