avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

Sunt angajata unei asociatii si membra in Consiliul Director al acesteia. Presedintele asociatiei, pentru ca nu am fost de acord sa vanda un apartament proprietatea asociatiei m-ia inmanat astazi preavizul pe motiv ca functia pe care sunt incadrata se desfiintează. Nu mi-a dat nici o decizie, nimic, numai preavizul. În plus, conform ordonantei 26/2000 pentru asociatii prevede la articolul 24 litera c, ca stabilirea organigramei si politica de personal este atributia CD. De asemenea in statutul asociatiei este prevazut ca organizarea activitatii asociatiei este atributia CD, iar in ROF-ul CD in vigoare este stipulat de asemenea ca organigrama, fisele de post angajarile si concedierile precum si stabilirea salariilor sunt atributia CD. Clar nu exista o decizie a CD in acest sens, ba mai mult toti membrii CD ma sustin. Ce demersuri legale am la dispozitie? As fi interesata de modul in care il pot actiona pe Presedinte personal, nu asociatia pentru ca presedintele chiar a precizat ca nu-l intereseaza daca-l dau in judecata ca nu plateste el ci asociatia, iar eu, sincer nu vreau sa provoc cheltuieli inutile asociatiei in sine. Pot sa-l reclam la politie pentru abuz in serviciu? In justitie pentru ce as putea sa-l acuz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 31 Mai 2011
Asteptati decizia de concediere si apoi o contestati in termen de 30 de zile de la comunicare. Daca nu s-au respecat prevederile legale, instanta va anula decizia si puteti fi si reincadrata , daca solicitati si acest aspect.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Si cand ar trebui sa primesc decizia, conform legii? Nu ar fi trebuit să vina odata cu preavizul?

Dacă-mi dă decizia în ultima zi de preaviz înseamnă că nu am timp să acţionez în justiţie până să-şi facă efectul preavizul şi ca urmare, trimite actele la ITM şi sunt concediată. NU ar fi logic să pot actiona înainte, adica in perioada de preaviz?
Termenul de contestare a deciziei de concediere incepe sa curga de la data cand vi s-a comunicat decizia de concediere ...
Termenul de contestare este cel prevazut de codul muncii (30 zile) sau cel prevazut de Legea dialogului social (art.210 & art.1 lit.p, teza iii)? :(
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Rodica2011, utilizator
In prezent, este cel prevazut de art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 ... acesta a abrogat tacit art.268 alin.1 lit.a C.mun. (fostul art.283 alin.1 lit.a C.mun.)
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pot contesta preavizul? lumyyy lumyyy Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)
Nu am primit decizia de concediere geoghibu geoghibu Buna ziua, Am lucrat la stat si am fost concediat ca urmare a restructurarii din iunie. Am primit 30 de zile preaviz (am avut functie de conducere) şi pe ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)