avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit decizia de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit decizia de concediere

Buna ziua,
Am lucrat la stat si am fost concediat ca urmare a restructurarii din iunie. Am primit 30 de zile preaviz (am avut functie de conducere) şi pe data dev 29 septembrie 2010 mi s-a incheiat carea de munca. Nici pana azi nu am primit decizia de concediere. Din cate am studiat CIM se incheie odata cu comunicarea deciziei de concediere. In aceste conditii eu, practic, am fost concediat ilegal. Ce pot sa fac. Nu pot actiona in instanta ca nu am decizia pem care sa o contest? Cum trebuie sa procedez? A mai patit cineva asa ceva? Ce sanse am sa fiu platit pana la primirea deciziei (daca o voi primi vreodata).
Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:37, 13 Ianuarie 2011
Carnetul de munca se incheie in baza deciziei de concediere, aceasta se inscrie in carnetul de munca. Faptul ca angajatorul nu v-a comunicat respectiva decizie este greseala lui. Cum a fost comunicat preavizul?
Nu a fost cumva direct decizia de concediere in care se specifica si preavizul?
Am primit doar preavizul:
"Catre, dl ..........

In conformitate cu prevederile art.65, 73 al! din L 53/2003, incepand cu data de ... vi se acorda un preaviz de 30 zile in vederea eliberarii din functie, incepand cu data de ....
Eliberarea dv. din functie este determinata dev reducerea postului pe care l-ati ocupat, ca urmare a reorganizarii prin hotararea CJ ca urmare a reorganizarii dispuse de OUG 63/2010.
Pe parcursul termenului de preaviz beneficiati de drepturile si obligatiile care decurg din contractul colectiv de munca.
Director"
In cartea de munca e trecut:
Desfacut contractul de munca in baza art.65 al. 11 ....."
Iar la actul in baza caruia se face inscrierea:
"Dispozitia nr. 7/ 24.05.2010"
Deci o dispozitie din luna mai iar preavizul mi-a fost comunicat in 30.07.2010
Se pare ca societatea a uitat sa va concedieze cum s-ar zice.
Puteti solicita in instanta reintegrarea pe post avand in vedere faptul ca nu vi s-a comunicat decizia de disponibilizare.
Nu ati beneficiat de somaj in urma disponibilizari?
Dar care ar fi motivul contestarii si de ce acum?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
adelaida_07, utilizator
Nu am beneficiat de somaj. Sunt pensionar militar disponibilizst, cu drept de munca. Am astepta decizia ca sa am ce contesta. Asa am inteles ca trebuie facut.

Alte discuții în legătură

Executare sentinta jud. conelia anghel conelia anghel In urma unui litigiu de munca ( falsa reintegrare ) instanta a hotarat admiterea cererii mele prin care solicit reintegrarea pe post, cheltuieli de jud. si ... (vezi toată discuția)
Instiintare, preaviz, concediere, somaj DONA OTILIA DONA OTILIA Buna ziua, as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am ... (vezi toată discuția)
Decizie incompleta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Aceasta este decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc ... (vezi toată discuția)