avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare sentinta jud.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare sentinta jud.

In urma unui litigiu de munca ( falsa reintegrare ) instanta a hotarat admiterea cererii mele prin care solicit reintegrarea pe post, cheltuieli de jud. si despagubiri. Intre timp, inainte de a se pronunta instanta, postul a fost desfiintat prin reorganizare eu fiind concediata incepand cu 12.03.2012 (pronuntarea sentintei a fost in 06.03.2012 cand eram in preaviz si urmeaza sa-mi fie comunicata , in scris, in cel mult o saptamana.
Ma intreb, cum se mai poate face reintegrarea pe un post care nu mai exista (desfiintat ulterior cererii in instanta). Nu ca as dori in mod special ( nu ami pot lucra in aceste conditii de discriminare vadita), dar doresc respectarea sentintei si vreau sa stiu cum ma mai pot adresa fostului angajator si cum este obligat sa-mi raspunda?

Cu respect, Cornelia Anghel
Cel mai recent răspuns: conelia anghel , utilizator 18:53, 10 Martie 2012
Sentinta nu poate fi pusa in executare insa angajatorul este obligat sa incheie cartea de munca in sensul desfiintarii postului si sa-ti asigure somajul .Celelalte drepturi banesti pot fi executate.
Prin urmare angajatorul si-a atins scopul, deoarece el urmarea in final ca eu sa nu mai fiu angajata, razbunandu-se pentru ca am contestat trecerea pe alta functie. pe alta functie. A desfiintat postul in timp ce eu asteptam pronuntarea hotararii. M-AM LUPTAT DEGEABA, DECI?! Concluzia este ca tot angajatorul castiga si ne miram de ce odata angajati trebuie sa ne umilim pentru a ne pastra slujbele.
Oricum, multumesc pt. raspuns.
Totusi nu inteleg .... pentru ce v-ati judecat? ... potrivit principiului restitutio in integrum, reintegrarea salariatului se va face în funcţia avută anterior concedierii .
Povestea este lunga. A inceput in iulie 2011 cu contestarea trecerii mele pe alta functie si loc de munca, am castigat reintegrarea dupa care s-a facut o falsa reintegrare - contestata din nou in instanta, am castigat iarasi reintegrarea pe functia reclamata in primul proces, dar prea tarziu pt. ca intre timp postul s-a desfiintat ca urmare a reorganizarii.
Practic au fost doua procese distincte si desi am avut dreptate de fiecare data, angajatorul a ignorat prima sentinta si acum pe a doua nu o mai poate executa decat material. Deci durata proceselor i-a permis acestuia sa actioneze astfel incat sa nu mai poata executa sentinta defavorabila lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare sentinta irevocabila conelia anghel conelia anghel [i]In legatura cu subiectul prezentat de mine in[b] 22 iunie 2012[/b] (reintegrare pe functie)[/i] [b]doresc parerea unui avocat[/b] sau oricarui alt ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare conelia anghel conelia anghel Am o sentinta civila definitiva si irevocabila printr-o decizie a Curtii de Apel, intr-un litigiu de munca. Una din dispozitii este [b]reintegrarea in functia ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala conelia anghel conelia anghel Pentru lamurire, precizez pe scurt: Am contestat in instanta( litigiu de munca) modificarea unilaterala aCIM. am obtinut o [b]sentinta favorabila[/b] mie, de ... (vezi toată discuția)