avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot contesta preavizul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot contesta preavizul?

Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai exista postul in organigrama.Asta in conditiile in care pe un alt post exista o pers. cu 2 CIM . Este prof titular la o sc in oras si inspector la DJTS unde are si baza. Mentionez faptul ca nu exista timpul fizic necesar pe langa faptul ca programul de la sc se suprapune cu cel de la DJTS. Va intreb daca il pot contesta , unde si in baza caror legi!!!!!! Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:03, 7 Octombrie 2010
Contestati-l.
Sigur ca se poate contesta.
1. Preavizul nu se poate contesta. El este numai o intentie a angajatorului si nu produce efecte juridice.
2. Numai decizia de concediere o puteti contesta,in termen de 30 mde zile de la comunicare, La Tribunalul din judetul in care domiciliati. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Cred ca ati mai scris un mesaj asemanator , si anume :
Data post: Miercuri, 6 Octombrie 2010, 15:39
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, etc.
Subiect cumul de functii


Daca veti contesta preavizul , atunci instanta va va resăinge cererea ca fiind prematur introdusa sau ca inadmisibila , intrucat in instanta se contesta decizia de concediere si nu preavizul.
Instintarea de preaviz nu reprezinta o masura sa modifice conditiile de incetare a c.i.m. , motiv pentru care nu poate fi contestata in instanta, in conditiile prevazute de art.283 alin.1 lit.a C.mun.
se poate preciza actiunea intrucat salariatul nu poate cunoaste efectiv daca angajatorul nu doreste sa-l concedieze pe motive disciplinare( lipsa de la munca ... asa cum se mai intammpla ;) )
in alta ordine de idei art. 283 c. mun. se refera la cererile de chemare in judecata pot fii introduse in termen de....iar lit.a) nu se refera strict la o decizie de concediere ci la orice decizie cu care salariatul nu este de acord in legatura cu c.i.m. !!! B-)

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere lebadac lebadac Nu am beneficiat de o perioada de 20 zile preaviz, deoarece ma aflam in concediu de odihna dar angajatorul nu a tinut cont de asta pot ataca decizia de ... (vezi toată discuția)
De cand primesti decizia de concediere in cat timp poti actiona in instanta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! De la data primirii deciziei de concediere ( am primit numai preavizul) in cat timp poti da firma in judecata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil franschhoek franschhoek Buna seara, sunt angajat al unei companii private de doi ani si jumatate.Sotia este insarcinata si trebuie sa nasca pe la jumatatea lui septembrie.Acum o ... (vezi toată discuția)