avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare drept de abitatie

Buna ziua, va rog spuneti-mi cum se poate retrage/anula dreptul de abitatie?
Problema mea este urmatoarea:
In urma succesiunii,mamei i-a revenit un teren pe care se afla si o casa batraneasca,. Sunt 3 frati,fiecaruia revenindu-i cite 1000 m2....mama a fost de acord sa acorde dr de abitatie uneia dintre surori, care locuieste in localitate.Aceasta in anul in care s-a facut partajul(1991) nu avea unde sa stea deoarece terenul ei l-a cedat copiilor care mai tarziu nu au vrut sa o ia in spatiu.Intrucat casa parinteasca,se afla pe terenul ce i-a revenit mamei prin partaj,aceasta i-a acordat dr de abitatie pentru casa.Actul s-a incheiat la notariat,mama neavand cunostinte juridice a semnat.Dupa 9 ani,au aparut neintelegeri intre ele,iar eu as vrea sa demolez casa batraneasca si sa construiesc altceva.Va rog sa-mi spuneti ce se poate face.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 23:18, 28 Mai 2011
adica mama dvs a transmis dreptul de abitatie prin act notarial ?
ar trebui sa mergeti cu actul semnat de mama la un avocat. daca i-a dat dreptul pe viata.. nu stiu cum puteti anula
da,mama a transmis dreptul de abitatie surorii ei.Intrebarea este,daca acest drept se pooate stinge in anumite conditii?
ce scrie in act..
poate a transmis emolumentul uzufructului...
?
Depinde de termenul pe care a fost incheiat contractul. Daca dreptul de abitatie este viager, atata timp cat sora dumneavoastra traieste nu puteti darama casa. Daca insa contractul a fost incheiat pe o perioada de 50 de ani acest drept se stinge la sfarsitul celor 50 de ani. Daca demolati casa si construiti o alta casa dreptul de abitatie se stramuta aupra noii case daca nu s-a stins printr-unul din modurile aratate.

Alte discuții în legătură

Ce pot face in situatia aceasta... ContSters118604 ContSters118604 Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara artificiala raducris77 raducris77 Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat juridic privind următoarea situație: In anul 2004, soacra mea împreună cu fiul ei au dobândit in cote egale ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)