avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reesalonarea datoriilor - calcul dobanda
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reesalonarea datoriilor - calcul dobanda

azi am incercat sa depun dosarul pt. reesalonarea datoriilor la stat. toate au mers "ca pe roate ", pana in momentul cand mi se spune ca oricum nu voi scapa de dobanzi si penalitati de 0,04%, obiectul acestei reesalonari fiind acela de a nu-ti pune titlu executoriu pe cont.
va intreb daca v-ati confruntat cu acesta problema si cum arata graficul de esalonare la plata?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
PAULA STOICA, utilizator
Cel mai recent răspuns: kostik , utilizator 23:09, 22 Septembrie 2014
merge "ca pe roate" pana va prind cu garantia constituita, pe cheltuiala dvs, cu sanse mici de a contesta o eventuala executare...
ca asta e de fapt "obiectul acestei reesalonari".

dobanda pentru intarziere e tot 0.04%, ori de depuneti, ori de nu depuneti dosarul.


Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
ContSters123067, utilizator
la datorii mai mici de 20000 ron nu se depun garantii materiale.
Nu este in totalitate cum a spus domnul gigelin. In cazul esalonarii apar 2 situatii:
1. In cazul in care garantia va constituita va fi scrisoare de garantie bancara sau la o unitate de trezorerie, dobanda este de 0.03% pe zi intarziere, iar la constituirea garantiei nu se va aplica cota de majorare de 0 pana la 40% din suma esalonata, in fctie de perioada pe care cereti esalonarea.
2. In caz de bunuri libere de sarcini, bunuri gajate etc, (alte garantii decat scrisoare de garantie), intr-adevar, dobanda este de 0,04 % pe zi, dar garantia va fi totalul dintre suma esalonata + dobanda pe prioada esalonata + procent ( de la 0 % pana la 40 % in fctie de perioada pt care cereti esalonarea, din sumele ce vor face obiectul esalonarii)

Avantajul poate aparea in cazul in care prezentati scrisoare de garantie, diferenta de 0,01% pe zi fiind mare in cazul in care suma esalonata este de asemenea mare, iar perioada de esalonare e de 4-5 ani, dar in cazul pierderii valabilitatii esalonarii, aceasta scrisoare este si cea mai usor de executat.

O alta problema este ca se calculeaza dobanzi si pentru debitele curente, de 0,04% pe zi, intrucat este permisa achitarea debitelor curente in termen de 30 de zile de la data scadentei.
O alta problema ar fi aceea ca puteti plati si rata din graficul ce-l veti primi pentru esalonare pana la urmatoarea scadenta de rata , adica pana in data de 15 a lunii urmatoare, dar in acest caz, indiferent daca intarziati o zi sau 30(achitati in 16 a lunii rata sau in 15 a lunii urmatoare ) se percepe o penalitate de 10% din rata .
Dobanda pentru sumele esalonate se calculeaza ca si la banca, din rest de plata din esalonare, deci practic statul este creditor, la fel ca si banca in aceasta problema.
Singurul avantaj real este incetarea executarii silite, dar daca doriti esalonare, trebuie sa aveti certitudinea ca o veti putea duce pana la capat, altfel situatia si asa grea a societatii va deveni si mai grea.
Sper ca v-am fost de ajutor,
O zi buna
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
razvy_balan, utilizator
mai precis , la o datorie de 13000ron ,pe o perioada de 60 luni , eu as plati 210 ron + cat? multumesc.
Sumele exacte le veti primi in Acordul de principiu la punctul 3 alin a, alin b. Defalcate le veti primi in decizia, unde va fi anexat si graficul. Daca nu va convine suma, puteti sa nu prezentati garantiile in termenul de 30 de zile de la primirea acordului de principiu si se va respinge cererea de esalonare , iar executarea silita se va relua de unde a ramas. Dar sumele exacte le veti avea in acordul de principiu, asta in cazul in care nu aveti chef sau timp sa faceti dumneavoastra socotelile.

Alte discuții în legătură

Creante bugetare esalonate mrnungureanu mrnungureanu Am solicitate esalonarea obligatiilor fiscale restante si am primit aprobarea . Ce influenta are asupra accesoriilor OG nr. 29 / 2011 ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Datoriile la fisc excelenta32 excelenta32 buna ziua! am o societate la care am suspendat activitatea la 31 decembrie 2010 pe o perioada de 3 ani. Am ramas insa cu niste datorii la fisc (forfetarul pe ... (vezi toată discuția)
Cum se face esalonarea obligatiilor fiscale si ce avantaje sunt ? CRM2013 CRM2013 In conditiile OUG29/2011 si 40/2014 am inteles ca o firma cu datorii poate cere o esalonare a acestora ; in cazul unei datorii de cca 70000 lei , se cere o ... (vezi toată discuția)