avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna seara,
vreau sa dau in chirie apartamentul meu. Am gasit chiriasi dar tinand cont ca nu ii cunosc, as vrea sa imi protejez apartamentul si bunurile din el cat mai bine. M-am gandit sa fac un proces verbal de predare primire a apartamentului si a bunurilor din el....Ce ar trebui sa fac? cum ma pot apara cat de cat?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 08:14, 27 Mai 2011
da..
Da ce? Un p-v? Doar atat? Ma gandeam ca poate imi mai dati niste idei....
Daca vreti sa va asigurati si pentru bani si pentru bunuri, atunci contractul de inchiriere nu il faceti unul standard luat de la ad-tia financiara, intocmiti un contract "beton" pe care-l semnati in fata notarului, astfel incat daca nu vor plati contractul poate fi investit cu formula executorie, direct fara sa mai treceti prin procese,etc., luati garantii, faceti proces-verbal de predare-primire, urmariti tot timpul platile pe la intretinere si restul de utilitati, desfiintati-va telefonul fix.
in procesul verbal de predare a bunurilor, descrieti un pic obiectul (adica sa nu scrieti frigider si atat, ca-s multe, cu diferente mari de valoare ) si eventual, treceti si o valoare pt fiecare obiect predat.
Chiar daca utilitatile si mobilierul existent se probeaza cu documente ca sunt noi,
chiar daca in contractul de inchiriere proprietarul consemneaza acest aspect,
nu exista nici o garantie despre ce "galosi" va spala chiriasul in masina de spalat rufe,despre ce vase de tabla va folosi in cuptorul cu microunde,predarea -primirea facandu-se vizual prin prezentarea bunurilor - fara expertiza tehnica...
Acesta este unul dintre riscurile posibile in caz de inchiriere,indiferent de clauzele contractual asumate ,nici la inceputul contractului si in multe cazuri mai ales la sfarsitul acestuia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala? Andrei_78 Andrei_78 Buna seara, 1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere PetrescuP PetrescuP Cum poate fi abordată următoarea speță? 1) Chiriașii (persoane fizice) anunță pe mail proprietarul (PF) că au reziliat contractul de închiriere, au ... (vezi toată discuția)