Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj intr-un imobil cu 4 etaje. In urma cu 1 an si jumatate am reparat din banii proprii acoperisul, pe toata suprafata apartamentului, insa la nici 1 an a inceput iar sa ploua in casa.
Vecinii nu sunt de acord sa participe la reparatie, pentru ca la ei nu ploua, sau pur si simplu nu stau la etajul 4.
Am vorbit la asociatia de locatar isi mi s-a spus ca se face sedinta cu toti locatarii, iar daca nu sunt toti de acord sa se repare, nu se va repara.
Eu nu mai dispun de bani ca sa repar din buzunar acest acoperis, iar cand ploua torential afara, asa ploua si la mine exact in mijlocul sufrageriei. Plus ca este o gaura in tavan... ma mir ca inca nu se vede cerul.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti, poate exista vreo cale legala, poate stiti vreo lege, astfel incat sa gasescc o solutionare. Este o situatie foarte grea, si pe nimeni nu intereseaza. Oare chiar nu am nici o solutie decat sa fac din nou pe banii mei? :(
Lucrarile de intretinere si reparatii aflate in proprietatea comuna indiviza se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza a fiecarui proprietar.Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asoc.de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare. Va sfatuiesc sa mergeti la asoc. cu o cerere scrisa si sa solicitati repararea acoperisului. In functie de rraspuns, va puteti adresa instantei de judecata.
Credeti-ma ca asociatia cunoaste... inplus, vedeti statutul acelei asociatii, ar trebui si acesta sa aiba prevederi in acest sens.
Dar in situatia in care deja ati reparat dv. e mai dificil, ei pot sustine ca nu va ploua, ca ati facut din ambitie si ca raspunde firma care v-a facut acoperisul.
Oricum, eu nu inteleg: de ce nu contactati firma sa va faca lucrarea ca lumea? Ati avut proiect? Autorizare de construire? Ati facut receptia lucrarii? In functie de asta eu consider ca, pe de o parte, trebuie sa dati in judecata firma de reparatii si pe de alta asociatia de proprieatri care sa va dea partea de cheltuieli afcuta de dv., pentru ca era in sarcina tuturor proprietarilor sa repare acoperisul.
DE CE PROPRIETARII DE LA ULTIMUL ETAJ..NU VERIFICA SITUATIA ACOPERISULUI SI SA IA MASURI INAINTE DE A APAREA PROBLEME MAJORE..TOTUL S AR FACE CU O CHELTUIALA MINIMA. ASA CA, DACA TOT PLATESC TOTI..DE CE SA MAI AVEM GRIJA....?
Daca obligatia de plata e a tuturor, si cea de verificare e de asemenea a tuturor... Asa incat, de ce locatarii dde la 1 nu verifica? Sau de la parter? Si tot asa...