avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcini de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcini de serviciu

este legal ca seful direct sa ii poata trasa unui angajat atributii suplimentare fata de cele din fisa psotului sau este interzis?

Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:04, 27 Mai 2011
Codul muncii

Art. 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condiţiile legii;

De regula angajatorul este cel care aproba fisele postului intocmite de catre sefii de sectii, compartimente, etc.

Art. 17
(2) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
...
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului;

(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege.

Concluzia este ca pentru orice modificare a fisei postului trebuie incheiat un act aditional la CIM.
Orice alta practica este neconforma legii si poate conduce la declansarea unui conflic. Acesta poate fi solutionat fie de catre ITM (daca este sesizat) fie de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Modificare functie cata26 cata26 Va salut! Lucrez intr un departament mecanic avand functia in cim de INGINER MECANIC fiind functie de executie,avand mai multi colegi !Am lucrat citeva ... (vezi toată discuția)