Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine referitor la aspectele ce vi le voi prezenta in continuare.Intr-una din zile ma aflam la judecatorie, eu lucrand la un cabinet de avocatura ca secretara si venind un client de-a cabinetului, l-am indrumat(bineinteles cu acordul avocatului acestui cabinet) in ceea ce consta o cerere pentru acordarea unui ajutor public judiciar, dar fiind in varsta si neavand ochelarii la el, m-a rugat sa i-o scriu, insa fiind semnata de catre el asa cum a putut. Cand a depus aceasta cerere am mers cu el la registratura, insa acolo se afla un avocat si s-a ofensat ca ma dau drept avocat, ca redactez actiuni si le depun in acelasi timp, insusindu-mi calitatea de avocat. Evident stia ca lucrez la acest cabinet de avocatura, evident stia ca acel client este al cabinetului, dar fiind aceasta invidie in breasla lor a facut aceasta observatie si ca apoi sa ma ameninte ca-mi va face referat si ca voi avea probleme. Intrebarea mea e urmatoarea stiu ca in cazul infractiunii de uzurpare de calitati oficiale trebuie sa existe dovezi palpabile, insa acest domn doar m-a vazut insotind acel client si nimic altceva, n-am incheiat contracte de asistenta juridica, nu am semnat, stampilat niciun act oficial, n-am reprezentat pe nimeni in instantele de judecata, ci pur si simplu am indrumat clientii cabinetului, cu acordul avocatului titluar al acestui cabinet de avocatura, iar acea cerere daca nu i-o scriam eu, o putea face orice alta persoana care il insotea, deci sunt pasibil de o pedeaspa in acest sens, poate dovedi cu ceva acest avocat impotriva mea?Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns.....asa mi-a spus si avocatul, mai ales ca el era tot timpul informat cu privire la orice executam, insa sincer acest coleg-avocat este asa inversunat, incat orice e posibil, cu toate ca nu are dovezi, doar vorbe, iar acestea stim cu totii "nu se cos la dosar"!
Tot ce ati facut a fost sa ajutati pe acea persoana care nu putea completa cererea.
Si oricum profesia de avocat nu este o calitate oficiala :)). Nu ati savarsit nicio infractiune.
Daaa,cam asa este....nu e vorba de procuror, judecator, executor, s.a.m.d, insa ma streseaza acest avocat, probabil vrea sa vada cam cat de mult reuseste sa ma sperie si sa-i las drumul liber, pentru ca asa fac mai toti. De exemplu, daca vine un om vai de capul lui si vrea sa scoata o copie de pe o hotarare si normal ca nu stie sa formuleze acea cerere pentru a i se elibera copia si apeleaza la acest avocat sau alti colegi, stiti cat ii cere bietului om?100 lei, cred ca este mult prea mult pentru cateva cuvinte scrise in acea cerere, daca era vorba de o actiune, o consultatie juridica sau altceva in acest sens, nu e nimic iesit din comun, pentru ca acei termeni juridici nu-i stie si badea Gheorghe pentru a-si cere drepturile, aici sunt de acord!Sunt curioasa in zilele urmatoare cu ce ma va surprinde si revin cu detaliile amenintarilor, pentru ca nici serviciu nu mi-l mai pot desfasura din cauza acestui avocat!