avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... infiintare sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

infiintare sindicat

de cati membri e nevoie pt infiintarea unui sindicat?ce acte trebuiesc si unde se depun?stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 27 Mai 2011
Cadrul legal este Legea nr.62/2011.
Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.

Art. 14
(1) Pentru dobandirea de catre sindicat a personalitatii juridice, imputernicitul special al membrilor fondatori ai sindicatului, prevazut in procesul-verbal de constituire, trebuie sa depuna o cerere de inscriere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul acesta.
(2) La cererea de inscriere a sindicatului se anexeaza originalul si cate doua copii certificate de reprezentantul legal de pe urmatoarele acte:
a) procesul-verbal de constituire a sindicatului, semnat de membrii fondatori;
b) statutul;
c) lista membrilor organului executiv de conducere al sindicatului, cu mentionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii/functiei si a domiciliului acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help razvan_condriuc razvan_condriuc va rog sa imi spuneti inafara de ci, nu am nevoie de alt formular scris?pt. constituire sindicat (vezi toată discuția)
Sindicat luciamanta luciamanta Buna seara, tuturor. Va rog sa imi spunti care este pasul de urmat pt. obtinerea reprezentativitatii unei organizatii sindicale de curand infiintata. Va ... (vezi toată discuția)
Creare sindicat ionela77 ionela77 Bună ziua. Suntem în procedura de constituire a unui sindicat. Am depus la Tribunal documentele. Ne-au cerut dovada patrimoniului inițial. Ce dovada trebuie ... (vezi toată discuția)