avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Creare sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Creare sindicat

Bună ziua. Suntem în procedura de constituire a unui sindicat. Am depus la Tribunal documentele. Ne-au cerut dovada patrimoniului inițial. Ce dovada trebuie sa le duc? Ce semnifica asta, in ideea in care noi nu avem clădiri mașini, scaune, etc? Și nici ei nu ne-au explicat. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 8 Iunie 2019
Din practica intalnita : Patrimoniul initial al Sindicatului ............ este constituit din taxa de inscriere, pe care au achitat-o membrii fondatori ai Sindicatului, in cuantum de 200 lei.
Mulțumesc. Am depus o cerere specificând aceasta chestiune, și prin urmare, ne-au respins cererea de constituire....de asta am întrebat că poate legal, e altceva...

Cornel Vasile a scris:

Din practica intalnita : Patrimoniul initial al Sindicatului ............ este constituit din taxa de inscriere, pe care au achitat-o membrii fondatori ai Sindicatului, in cuantum de 200 lei.

Potrivit Legii 62/2011, la cererea de înscriere a sindicatului se anexează originalul și câte două copii certificate de reprezentantul legal de pe următoarele acte:
a) procesul-verbal de constituire a sindicatului, semnat de membrii fondatori;
b) statutul;
c) lista membrilor organului executiv de conducere a sindicatului, cu menționarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii/funcției și a domiciliului acestora.

Nu exista prevazuta si depunerea dovezii patrimoniului initial ....

In statutele organizațiilor sindicale se prevede mărimea și compunerea patrimoniului inițial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat lungu nicolae lungu nicolae sunt ospatar de ceva vreme,pe unde am lucrat nu am auzit ca personalul care lucreaza in restaurante sa aiba vreun sindicat.Stie cineva sa existe in Romania ... (vezi toată discuția)
Infiintare sindicat marinica71 marinica71 de cati membri e nevoie pt infiintarea unui sindicat?ce acte trebuiesc si unde se depun?stima (vezi toată discuția)
Help razvan_condriuc razvan_condriuc va rog sa imi spuneti inafara de ci, nu am nevoie de alt formular scris?pt. constituire sindicat (vezi toată discuția)