Bună ziua. Suntem în procedura de constituire a unui sindicat. Am depus la Tribunal documentele. Ne-au cerut dovada patrimoniului inițial. Ce dovada trebuie sa le duc? Ce semnifica asta, in ideea in care noi nu avem clădiri mașini, scaune, etc? Și nici ei nu ne-au explicat. Mulțumesc!
Din practica intalnita : Patrimoniul initial al Sindicatului ............ este constituit din taxa de inscriere, pe care au achitat-o membrii fondatori ai Sindicatului, in cuantum de 200 lei.
Mulțumesc. Am depus o cerere specificând aceasta chestiune, și prin urmare, ne-au respins cererea de constituire....de asta am întrebat că poate legal, e altceva...
Cornel Vasile a scris:
Din practica intalnita : Patrimoniul initial al Sindicatului ............ este constituit din taxa de inscriere, pe care au achitat-o membrii fondatori ai Sindicatului, in cuantum de 200 lei.
Potrivit Legii 62/2011, la cererea de înscriere a sindicatului se anexează originalul și câte două copii certificate de reprezentantul legal de pe următoarele acte:
a) procesul-verbal de constituire a sindicatului, semnat de membrii fondatori;
b) statutul;
c) lista membrilor organului executiv de conducere a sindicatului, cu menționarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii/funcției și a domiciliului acestora.
Nu exista prevazuta si depunerea dovezii patrimoniului initial ....
In statutele organizațiilor sindicale se prevede mărimea și compunerea patrimoniului inițial.
Sindicat
lungu nicolae
sunt ospatar de ceva vreme,pe unde am lucrat nu am auzit ca personalul care lucreaza in restaurante sa aiba vreun sindicat.Stie cineva sa existe in Romania ... (vezi toată discuția)