As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care intamplator am auzit o discutie intre 2 vecini care planificau violarea domiciliului ???? Cui sa cer sprijin ? Pe cine sa contactez ? Pot sa fac plangere penala ? cum si unde ? orice sfat imi este de mare folos. Va multumesc
scuze, sunt noua pe site si nu prea ma pricep. Am raspuns prin mesaj privat, dar repet: era vorba de domiciliul meu. La Politie la cine ? la Politistul de proximitate ?
Buna ziua!
La orice sectie de politie.
Chiar si daca nu ati inimerit la sectia care ar putea fi competenta in cazul in care chiar se intampla acea infractiune, mai departe stiu ei ce au de facut.
Puteti chiar sa faceti sesizarea si la 112. In cazul asta vor trimite pe cineva la dvs., ori va vor indruma catre o sectie de politie.
Cu stima,
av. Silviu Serban
223, alin.3/ Cod procedura penala - Denuntul
"denuntul oral... se consemneaza intr-un proces-verbal de catre organul in fata caruia a fost facut"
Ulterior, daca se constata ca nu este competent, trimite cauza la procuror pentru sesizarea organului competent (art. 210/ Cod penal).
Acuzatie calomnioasa
cris_deo
Buna ziua. Am fost chemat la politie de un politist de la proximitate pt ca mi s-a facut o reclamatie de catre o persoana care vrea neaparat si cu orice pret ... (vezi toată discuția)