avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde si cum se face plangerea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde si cum se face plangerea penala?

As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care intamplator am auzit o discutie intre 2 vecini care planificau violarea domiciliului ???? Cui sa cer sprijin ? Pe cine sa contactez ? Pot sa fac plangere penala ? cum si unde ? orice sfat imi este de mare folos. Va multumesc
Planificau violarea carui domiciliu? Al dvs.? Plangere se poate face la politie.
scuze, sunt noua pe site si nu prea ma pricep. Am raspuns prin mesaj privat, dar repet: era vorba de domiciliul meu. La Politie la cine ? la Politistul de proximitate ?
Buna ziua!
La orice sectie de politie.
Chiar si daca nu ati inimerit la sectia care ar putea fi competenta in cazul in care chiar se intampla acea infractiune, mai departe stiu ei ce au de facut.
Puteti chiar sa faceti sesizarea si la 112. In cazul asta vor trimite pe cineva la dvs., ori va vor indruma catre o sectie de politie.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Aveti cumva vreo dovada in sprijinul afirmatiilor dvs?
223, alin.3/ Cod procedura penala - Denuntul
"denuntul oral... se consemneaza intr-un proces-verbal de catre organul in fata caruia a fost facut"
Ulterior, daca se constata ca nu este competent, trimite cauza la procuror pentru sesizarea organului competent (art. 210/ Cod penal).
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum actioneaza justitia steluta7 steluta7 Buna seara am facut sesizare prin e-mail la inalta curte casatie si justitie din bucuresti,ptr frauda. dupa o saptamana am primit un nr de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)
Acuzatie calomnioasa cris_deo cris_deo Buna ziua. Am fost chemat la politie de un politist de la proximitate pt ca mi s-a facut o reclamatie de catre o persoana care vrea neaparat si cu orice pret ... (vezi toată discuția)