avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua ,

Va rog sa imi spuneti unde se depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului - la care agentie DGASPC - avand in vedere ca mama are un domiciliul intr-o localitate si tatal intr-alta ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 28 Mai 2011
Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de OUG nr.111/2010,reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
Deci se depun la Primarie ? Pe diverse site-uri am gasit ca se depun la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului .

Art.14 din OUG nr.111/2010 prevede ca:
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.
.....

Art.19 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede ca:
(1) Cererile prevazute la art. 18 alin. (1) si (2), insotite de documentele justificative depuse de persoanele indreptatite la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta, se transmit de catre primar la agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului Bucuresti, denumita in continuare agentia teritoriala pe baza de borderou, in termenul prevazut la art. 14 alin. (2) din ordonanta de urgenta. Modelul de borderou este prevazut in anexa nr. 3.
(2) Primariile au obligatia sa verifice documentatia depusa de solicitanti si sa transmita agentiilor teritoriale dosarele complete, cu toate documentele justificative corespunzatoare dreptului solicitat.
(3) Cererile prevazute la art. 18 alin. (1) si (2) sunt certificate, prin semnatura si stampila, de catre primar sau, dupa caz, de catre persoana imputernicita de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand primesc indemnizatia pentru ccc? amaliacrystyna amaliacrystyna Daca am bagat dosarul pe 07.04.2011,cand ar trebui sa primesc indemnizatia,respectiv alocatia de stat?Cat imi va scadea din bani daca am nascut pe 09.03.2011? (vezi toată discuția)
Ccc cutepov cutepov Care este termenul legal de solutionare a unui dosarCCC?Domni da la AJPIS au obligatia de a da informatii despre solutionarea dosarului?Daca nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani tata comaniuliangabriel comaniuliangabriel Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati referitor la urmatoarele intrebari: Sotia nu lucreaza de aproximativ 2 ani. Cand se depune cererea pentru a ... (vezi toată discuția)