avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean strain

in urma cu 3 ani de zile am cunoascut pe un site de socializare un cetatean strain, am hotarat sa ne casatorim si sa locuim in Romania. Viitorul meu sot este de origine sudanez dar rezident in Egipt, as dori daca se poate cateva informatii despre tipul de invitatie care trebuie facuta si daca exista posibilitatea sa ne casatorim pe durata valabilitatii vizei fara a afecta revenirea lui in Romania dupa expirarea primei vize.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 27 Mai 2011
Pentru a obtine viza de scurta sedere, strainii care sunt cetateni ai statelor prevazute în lista stabilita de art.36 din O.U.G. nr.194/2002 trebuie sa prezinte la misiunea diplomatica invitatie scrisa din partea unei persoane fizice sau juridice, din care sa rezulte ca aceasta va asigura costurile privind îndepartarea, în cazul în care strainul invitat nu paraseste România pâna la data la care înceteaza dreptul de sedere conferit prin viza.

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]

Model invitatie
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie cetatean irakian chscrina chscrina as dori sa stiu ce acte sunt necesare pt a invita un cetatean irakian in romania dar care acum lucreaza in suedia (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean strain atalinna atalinna Buna ziua tuturor.Desi am cautat informatii pe tema unei invitatii nu am gasit inf complete si corecte.As dori sa fac o invitatie unui cetatean egiptean.Unde ... (vezi toată discuția)
Invitatie andreeanist andreeanist Prietenul meu e din Pakistan, dar e stabilit in Anglia de 5 ani. Lucreaza acolo cu acte in regula. As vrea sa stiu EXACT ce acte imi sunt necesare ptr a-i ... (vezi toată discuția)