atalinna a scris:
Cetatenilor egipteni li se cere o invitatie cu care trebuie sa se prezinte la ambasada Romaniei din Egipt,insa nu detin informatii legate de cum se face aceasta invitatie...mi s-a sugerat serviciul de pasapoarte din resedinta de judet...ce acte am nevoie ptr a alcatui dosarul unei invitatii pe baza careia va obtine viza?El ce acte trebuie sa imi transmita?Exista o lista exacte a actelor pe care trebuie sa le intocmesc?
Pentru a obtine viza de scurta sedere, strainii care sunt cetateni ai statelor prevazute în lista stabilita de art.36 din O.U.G. nr.194/2002 trebuie sa prezinte la misiunea diplomatica invitatie scrisa din partea unei persoane fizice sau juridice, din care sa rezulte ca aceasta va asigura costurile privind îndepartarea, în cazul în care strainul invitat nu paraseste România pâna la data la care înceteaza dreptul de sedere conferit prin viza.
Formularele tipizate pentru invitatii se obtin de la formatiunea teritoriala a Oficiului Român pentru Imigrari din judetul pe raza caruia persoana fizica/juridica invitatoare îsi are resedinta/sediul.
Gasiti aici un formular de invitatie
[ link extern ]