Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: Daca o persoana are contract de munca pe durata NEDETERMINATA de peste 5 ani in sistemul public de sanatate, acum, conform Noului Cod al muncii, trebuie sa li se poate modifice vechiul contract si sa fie pe durata DETERMINATA? De ce ar trebui sa se modifice vechile contracte daca ele sunt deja pe perioada nedeterminata? Pot fi obligati sa semneze alte contracte?
Multumesc!
Cum de ati dedus ca noile modificari ale Codului muncii prevad schimbarea contractului individual de munca pe perioada nedeterminata in cim pe perioada determinata?
@ rosu gheorghe
Este foarte simpla deducerea .. din partea unor nestiutori care confunda R.U. cu alte domenii de activitate ... sunt foarte multe zvonuri lansate pe piata care nu au nicio baza legala de sustinere, inclusiv referitoare la actualele prevederi din Codul Muncii.
@ caniculesei
Modiificarea c.i.m. se face numai cu acordul partilor ... numai in anumite situatii se paote decide unilateral modificarea c.i.m. de catre angajator.
Buna ziua! Va multumesc celor care mi-ati raspuns si va spun ca nu este deducerea mea ci asa li s-a spus salariatilor: ca vor semna alte contracte de munca dar pe durata determinata.
Stiu bine ca modificarea se face numai cu acordul partilor dar uneori mai exista si abuzuri si mai ales in sistemul public. (Stiu ca de cate ori i-am spus sotului sa mearga la birou de RU sa-l lamureasca cum i-a fost calculat salariul (inclusiv sporurile) niciodata n-a inteles nimic.). Si de aceea spun ca la unii e posibil orice. Multi salariati nu-si cunosc drepturile si daca cineva le spune sa semneze un act ei semneaza (suntem precum oile) :)
Nelamurire...
Goguvoinicu
Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)