avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in perioada de proba?

Buna ziua,
Am semnat un contract de munca pe care scria 20 zile lucratoare perioada de proba si 21 zile lucratoare perioada de preaviz in cazul concedierii/demisiei. Nu am primit contractul deoarece n-a fost semnat de angajator. In prezent sunt in acea perioada de proba si vreau sa renunt la acest serviciu pentru ca la angajare am discutat ceva, iar saptamana asta am descoperit ca postul respectiv presupune cu totul alte sarcini. Va rog sa-mi spuneti cum procedez ca sa pot pleca mai repede de la acest loc de munca. Ce trebuie sa scriu in demisie?
Va multumesc mult.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 29 Mai 2011
Art.31 alin.3 C.mun. prevede ca , pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

In acest sens, notificarea privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin. (3) C. muncii trebuie sa se realizeze, cel tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.
Va multumesc mult.
Inteleg ca voi putea pleca chiar in ziua in care inregistrez notificarea? Nu stiu daca sa indraznesc sa sper ca voi fi si platita pentru cat am muncit (cele 10-12 ore pe zi muncite din greu).
Mai am o intrebare : cand mi se va da inapoi cartea de munca (restul actelor fiind copii)?
Si se face fisa de lichidare? Am lucrat o saptamana si nu mi s-a predat nimic cu proces verbal.
Va multumesc.
Daca sunteti in perioada de proba inseamna ca v-ati angajat acum cel mult 20 de zile. La acea data nu aveati de ce sa dati carnatul de munca angajatorului, deoarece incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca. La incetarea contractului de munca angajatorul trebuie sa va dea o nota de lichidare, o mdecizie de incetare a contractului de munca si eventual o adeverinta (la solicitarea dvs) referitoare la perioada lucrata la acel angajator.
Multumesc pt.raspuns. M-am angajat acum o saptamana si mi s-a cerut cartea de munca. A fost conditie obligatorie impusa de firma pt angajare.

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ... Mirecata Mirecata Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba alexxcb alexxcb Salut As vrea sa stiu daca imi pot da demisia in perioada de proba (ultima zi) fara preaviz. As vrea sa stiu daca firma imi face carte de munca in acea luna ... (vezi toată discuția)