avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea concediului pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea concediului pentru cresterea copilului

Buna seara.:luck:
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu aceasta problema!
Odata intrerupt concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani pentru a reveni la munca pentru o perioada, mai poate fi reluat ulterior impreuna cu indemnizatia aferenta? Cum trebuie procedat?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
ContSters61634, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:49, 11 August 2011
1. Daca in timp ce sunteti in CCC solicitati reluarea activitatii atunci se suspenda indemnizatia pentru CCC si poate fi reluata daca solicitati reintarea in CCC.
2. Indemnizatia pentru CCC va fi aceeasi cu cea stabilita initial.
Multumesc
Totusi mai am niste nelamuriri. Asa sunt eu intorc problema pe toate partile. :D
De cate ori se poate suspenda si relua acest concediu nu ar trebui sa exista o limta a bunului simt? Daca o persoana vrea sa suspende concediul si iar sa il reia, gen luna aceasta il suspenda cealalta il reia si tot asa. Angajatorul este obligat sa ii respecte acest drept la nesfarsit. Cand a facut cererea de concediu ea a specificat faptul ca cere suspendarea pe 2 ani. Daca angajatorul respectiv a incheiat un cim pe perioada determinata cu o alta persoana? Persoana respectiva pune in incurcatura si angajatorul nu? Ma gandesc ca poate fi considerat in anumite conditii un abuz de drept aceasta cerere a salariatei. Adica astazi vrea sa vina la munca ok angajatorul o primeste, daca are angajata o alta persoana pe post ii da un post similar dar daca dupa aceasta vrea sa plece iar in concediu ca nu-i convine ei ceva???

cam multe de daca nu?:D
1. Da, asa este, mai actioneaza si legea bunului simt.
2. Revenirea la serviciu inainte de termenul solicitat prin cerere se face tot prin cerere aprobata de angajator.
Multumesc frumos si o seara buna.
Am acceasi problema.
Va rog sa ma sfatuiti, pentru ca de fapt angajatele profita de lege pentru a scapa de repercursiunile avertismentelor scrise:
- o angajata care a revenit din concediul de maternitate in aprilie 2010, cu care am mari probleme de disciplina, dupa 2 avertismente scrise a depus cerere de intrare in concediul de crestere a copilului- ceea ce va insemna ca se intoarce in octombrie. La intoarcere sa inteleg ca nu am voie sa o concediez 6 luni?
-o alta angajata a revenit din concediul de crestere al copilului in aprilie 2011. A primit un avertisment scris pentru un decont cu bonuri personale incluse. In septembrie, teoretic nu mai era protejata de lege. A depus din nou cerere pentru intrare in concediul de crestere a copilului pentru motivul ca-si cauta bona. Deasemenea la reluarea activitatii va fi protejata 6 luni? Si tot asa pana la 2 ani?
Astept sfatul dvs. Mi se pare inacceptabil ca un angajat sa se joace asa cu noi 2 ani de zile.

Alte discuții în legătură

Concediere revenire cic alina_cecar alina_cecar In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost ... (vezi toată discuția)
Crestere copil danima2001 danima2001 Buna ziua vreau sa revin din crestere copil mai devreme si vreau sa stiu daca exista vreun termen limita de depunere a cererii de revenire catre ... (vezi toată discuția)
Refuz inregistrare cerere intoarcere din cic NASTUREL NASTUREL Buna ziua, in data de 04.06.2012 am inaintat o cerere prin care solicitam aprobarea incetarii suspendarii CIM si intoarcerea la lucru cu data de ... (vezi toată discuția)