avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz inregistrare cerere intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz inregistrare cerere intoarcere din CIC

Buna ziua,

in data de 04.06.2012 am inaintat o cerere prin care solicitam aprobarea incetarii suspendarii CIM si intoarcerea la lucru cu data de 04.06.2012, dar se refuza aprbarea acesteia.Nimeni nu imi spune ce sa fac, tot sunt pimbata de la usa la alta.Ma astept sa mi se refuze intoarcerea la lucru prin desfiintarea postului.
Mentionez ca in tot acest timp eu am semnat condica dar nu stiu daca are vreo importanta.
Daca nu mi se inregistreaza cererea, ce pot face pentru a putea beneficia de somaj ?
In cat timp trebuie sa ajunga actele la ITM in acest caz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 5 Iunie 2012
Daca dumneavoastra v-ati intors la lucru si nu ati primit preaviz de concediere , asteptati un raspuns oficial. Pe perioada cat ati fost in CCC , contractul individual de munca a fost suspendat. Fiind prezenta la lucru ar trebui sa va inceteze suspendarea. Daca ati fost in CCC pana la implinirea varstei de un an, deci dupa OUG 111 DIN 2010, angajatorul nu va poate refuza reluarea activitatii
ART. 25 DIN oug 111 din 2010
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
In cazul in care primiti totusi preaviz de concediere prin restructurarea postului beneficiati de somaj. Perioada cat ati fost in CCCeste perioada asimilata pentyru somaj.
Din pacate , doamna a fost in CCC de 2 ani ..situatie care reiese din faptul ca a deschis deja mai multe topicuri cu aceasta problema .. rog initiatoarea cestui topic sa-si continue discutia legata de acest subiect pe topicul de mai jos , deschis in acest sens:

www.avocatnet.ro/content/for...

p.s.
potrivit pct.3.3 din Reulamentul.Forumului topicul si raspunsurile primite vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau definitiv....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea NASTUREL NASTUREL Buna ziua, cat de curand va trebui sa ma intorc la munca-se termina cic.Am informatii ca patronul nu mai vrea inapoi.Ideea este urmatoarea:activitatea ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie victoriavic victoriavic Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)