avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea

Buna ziua,

cat de curand va trebui sa ma intorc la munca-se termina cic.Am informatii ca patronul nu mai vrea inapoi.Ideea este urmatoarea:activitatea societatii unde trebuie sa ma intorc nu a suferit deloc in acesti 2 ani decand eu sunt in cic, ci este chiar in plina crestere, cu mult mai multi angajati decat stiam eu, cu mai multe domenii de activitate, cu mai mult personal in sectorul unde eram si eu , si in aceeasi functie ca si a mea.
In aceste conditii, ce poate invoca patronul pentru a nu ma mai primi inapoi si cum ma pot apara eu in fata acestui fapt?

Multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 7 Iunie 2012
pe perioada cic, cim a fostsuspendat, prin urmare este obligat sa va reintegreze pe acelasi post . daca nu o face va trebui sa motiveze decizia si o puteti anula in instanta
1. Art.10 (7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - Legea nr.202/2002.

2. Daca copilul dvs s-a nacut inainte de 01.01.2011, atunci la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedierea dvs.

3. Daca va concediaza dvs aveti dreptul sa contestati in instanta decizia de concediere.

Buna ziua,

in data de 04.06.2012 am inaintat o cerere prin care solicitam aprobarea incetarii suspendarii CIM si intoarcerea la lucru cu data de 04.06.2012,(intoarcerea se face din CIC de 2 ani) dar se refuza aprobarea acesteia.Nimeni nu imi spune ce sa fac, tot sunt plimbata de la usa la alta.Ma astept sa mi se refuze intoarcerea la lucru prin desfiintarea postului.

Mentionez ca in tot acest timp eu am semnat condica dar nu stiu daca are vreo importanta.Inca nu am primit nici un fel de hartie oficiala din partea angajatorului:nici decizie de reluare a activitatii ,nici preaviz.
Daca nu mi se inregistreaza cererea, ce pot face pentru a putea beneficia de somaj ?
In cat timp trebuie sa ajunga actele la ITM in acest caz?

Multumesc!

Din cate am inteles din postarile dvs pe Forum , cererea trebuia facuta inainte de data de 02.06.2012 .. intrucat la acea data copilul dvs a implinit varsta de 2 ani .. si nu in data de 04.06.2012 , care in principiu era zi nelucratoare potrivit Codului Muncii.

Pentru a beneficia de somaj, ar trebui mai intai ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs ....
Credeti ca este vreo problema ca am facut cererea in aceasta zi?In societate s-a lucrat in aceasta zi.Eu nu am citit in nicio parte ca trebuie sa fac cererea inainte de incetarea CIC ci, chiar pe forum am gasit raspunsuri ca cererea se face in ziua intoarcerii la munca.Daca stiti ca exista o astfel de prevedere pe undeva, va rg sa imi spuneti!

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului bebelus02 bebelus02 buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cf. art. 51 lit. "a" codul muncii tudi2008 tudi2008 Buna seara. Am nascut pe data de 8.12 2008. Pana pe data de 19.01.2009 am avut concediu postnatal. Conform deciziei nr... din data de 04.02.2009, mi se ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)