Buna seara.
Am nascut pe data de 8.12 2008. Pana pe data de 19.01.2009 am avut concediu postnatal.
Conform deciziei nr... din data de 04.02.2009, mi se suspenda incepand cu data de 19.01.2009 contractul de munca pe durata nedeterminata, in temeiul prevederilor art. 51 lit. "a" Codul muncii.
Pe forum am citit un caz asemanator cu suspendarea contractului de munca cf art. 51 "a" Codul Muncii, si se face pana la data la care copilul implineste 2 ani. Deci trebuia sa ma prezint la lucru pe data de 8 .12.2010, dar fiind dusa in eroare de data suspendarii, nu m-am prezentat inca. Am sunat la firma saptamana aceasta sa intreb de situatia mea explicand ca pe 19.01 anul acesta expira cei doi ani si in schimb mi s-a spus ca nu se mai fac angajari plus multe alte motive . Le-am comunicat ca daca postul meu a fost desfiintat macar sa ma treaca in somaj. Si inca nu am primit niciun raspuns.
Mentionez ca nu am fost sa completez nicio cerere de incetare a suspendarii si nici nu am primit vreun comunicat.
Care sunt pasii de urmat ? Care sunt consecintele?
Va rog mult un raspuns!
Acum ati inteles ca CIC se acorda pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani nu este acordat pe 2 ani de la data cererii.
Societatea va poate desface CIM pentru absente nemotivate. Mergeti la societate si cereti reluarea activitatii Atunci veti putea discuta cu angajatorul si posibilitatea desfiintarii postului si concedierea din motive neimputabile salariatului.
Pentru perioada lipsa puteti face o cerere de concediu fara plata. Incercati sa discutati cu angajatorul fata in fata nu la telefon.
Daca data nasterii coplilului este 8.12 2008, trebuia sa reluati activitatea pe 9.12. 2010. Intrucat nu v-ati prezentat la serviciu, sunteti absent nemotivat si urmeaza procedura de desfacere a CIM. Puteti face o cerere de concediu fara plata pentru perioada in care ati lipsit (daca va accepta). Multa bafta!
1. Trebuie sa faceti cerere de reluarea activitatii incepand cu data de 09.12.2010.
2. Pentru perioada 09.12.2010 - 19.01.2011 , faceti cerere de concediu fara plata in condtiile in care nu sunteti trecuta ca fiind absenta nemotivata ...
3. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In cazul in care postul dvs a fost desfiintat trebuia sa va instiinteze chiar daca erati in CCC.
Buna seara.
Imi cer scuze ca nu v-am multumit pana acum pentru raspunsuri.
Se pare ca nu am avut bafta. Am fost la angajator si ca sa intru in somaj nu s-a putut pentru ca nu s-a vrut, concediu fara plata nici atat, de dat demisia nu am mai putut sa mi-o dau deoarece intre timp mi s-a desfacut contractul conform art. 61 lit. a din Codul Muncii.
Foarte simplu si fara nici o notificare.
Doar am fost la ITM si mi-am luat cartea de munca.
Imi pare rau pentru situatia dvs, dar poate gasiti pe cineva care sa va angajeze cu un c.i.m. pe durata determinata, astfel incat sa puteti beneficia de somaj la data expirarii duratei c.i.m.
Intoarcere din ccc
nataliaz
buna ziua
ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani.
Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)