avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CRESTERE COPIL

Buna ziua
vreau sa revin din crestere copil mai devreme si vreau sa stiu daca exista vreun termen limita de depunere a cererii de revenire catre angajator?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 8 Octombrie 2012
1. Puteti sa reveniti din CCC si sa reluati activitatea numai ca trebuie sa faceti cerere catre angajator si acesta sa va aprobe cererea.

2. - Cel mai bine ar fi sa discutati cu angajatorul si sa stabiliti de comun acord data de reluare a activitatii.
- Spun asta deoarece este posibil ca angajatorul sa fi angajat o alta persoana pe postul dvs., cu CIM pe perioada determinata, si sa aiba timp sa concedieze persoana respectiva si apoi sa reveniti dvs.pe postul din CIM.
buna ziua,

nu este nimeni angajat pe postul meu, eu vreau sa stiu daca exista vreun termen limita pentru depunerea cererii de reintoarcere si daca cumva angajatorul ar putea sa nu accepte?
multumesc
1. Nu exista niciun termen limita pentru depunerea acestei cererii .. cererea se poate depune si in ultimele zile ale perioadei de CCC.

2. Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
1. Termenul limita este atunci cand se termina CCC.

2. - Dar dvs. vreti sa reluati activitatea mai devreme de a se termina CCC si pentru asta trebuie sa faceti o cerere care sa fie aprobata de angajator.
- Este posibil ca angajatorul sa nu fie de acord cu reluarea activitatii inainte de terminarea CCC deoarece prima cerere ati facut-o pentru suspendarea CIM pana la o anumita data pe care angajatorul a luat-o in planurile sale pentru acea perioada in care veti lipsi de la serviciu.

3. Dar nu vad un motiv pentru care sa nu va aprobe daca pe postul dvs. nu a fost angajata alta persoana pe aceasta perioada.

4. - Cred ca motivul este altul si nu l-ati spus dvs.
- Daca aveti divergente cu angajatorul este posibil sa va aprobe pana la urma dar apoi sa va concedieze asa ca fiti foarte atenta daca nu e mai bine sa stati in CCC pana ce acesta se termina.
buns ziua

cum ar putea sa ma concedieze, nu sunt obligati ca 6 luni sa nu faca demersuri in aceasta privinta cu exceptia cazurilor de reorganizare judiciara sau faliment?
multumesc

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in ccc-este legala? GABRIELAHUGEANU GABRIELAHUGEANU Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)
Reluarea concediului pentru cresterea copilului ContSters61634 ContSters61634 Buna seara.:luck: Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu aceasta problema! Odata intrerupt concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani pentru a ... (vezi toată discuția)