avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

se poate divorta la primarie daca ai copii minori??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:09, 30 Mai 2011
In instanta, daca unul din soti refuza divortul, un divort poate dura si doi ani.
Costurile sunt:
-taxa de timbru de 39.00 lei,
-timbru jud. de 0,30 lei,
-onorariu avocat daca optati, insa recomandabil este sa va angajati avocat.
Chiar daca unul dintre soti se opune desfacerii casatoriei, cata vreme reclamantul va proba ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si ca exista astfel motive temeinice pentru desfacerea casatoriei, actiunea va fi admisa indiferent de opozitia paratului.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
Nu se poate anticipa un termen de solutionarea in astfel de cazuri, dosarul putand fi solutionat in 2 termene sau mai multe, insa daca paratul se opune desfacerii casatoriei , acesta poate uza de ambele cai de atac ( apel si recurs), iar in acest caz , mult dorita sentinta de divort va ramane definitiva si irevocabila dupa un timp indelungat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez ianap ianap Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)