avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Buna! In anul 2000 am cumparat impreuna cu concubinul meu un teren pe care am construit o casa.In contractul de vanzare cumparare al terenului se mentioneaza cota indiviza de 1/2 fiecare iar pe certificatul de urbanism si autorizatia de construire am fost trecuti ambii fara precizarea cotelor. Problema mea este ca relatia s-a incheiat iar concubinul meu a initiat o actiune de iesire din indiviziune prin care imi cere o suma enorma pentru cota lui de 1/2 in conditiile in care in realitate el nu a avut nici o contributie materiala dat fiind ca era student in perioada edificarii casei dar eu am acceptat sa fie in acte intrucat urma sa ne casatorim.Cum pot demonstra si cum credeti ca va analiza instanta?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:29, 29 Mai 2011
Instanta va analiza probele pe care o sa le administrati si va dispune doar in functie de acestea.
Daca in perioada edificarii locuintei era student puteti face dovada ca era student si in perioada studentiei nu obtinea venituri si atunci solicitati o cota majorata si, in acelasi timp faceti dovada venturilor dumneavoastra in aceeasi perioada.
In dosar va trebui efectuata o expertiza de specialitate care sa aiba ca obiectiv principal evaluarea imobilului.
O sa puteti propune martori dintre cei care au contribuit la edificarea casei si care vor putea spune cine cumpara materialelel, cine ii platea si asa mai departe.
Oricum va trebui sa probati contributia mai mare, altfel impartirea se va face jumatate jumatate.
clar ca trebuie sa demonstrati contibutia dvs mai mare sau in totalitate ;e bine s a va luati avocat
El poate invoca ca a contribuit cu bani de la parinti sau din alta sursa?Eu am toate facturile pentru materiale de constructie pe numele meu si destui martori care stiu ca eu personal m-am ocupat de tot
Poate.
Dar si dvs. aveti probe in favoarea dvs.
Solicitati expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
Partaj cu bunurile mele cristi068 cristi068 Am divortat de un an iar acum sunt in proces pt partaj. MENTIONEZ ca acum 8 ani cand m am legat la cap am avut tot tot tot al meu si fosta sotie nu a ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma unei relatii de concubinaj (8 ani) cristinan1985 cristinan1985 Buna ziua, Va rog sa ma informati cum trebuie sa procedez in cazul in care m-am despartit de pesoana cu care am convietuit 8 ani: impreuna avem un baietel de ... (vezi toată discuția)