Locuiesc la casa. Incalzesc apa la boiler cu lemne, fapt pentru care vecinii din spatele casei mi-au facut reclamatie , si am fost obligat de catre cei de la protectia sanatatii publice, ca daca nu inalt cosul cu inca 5 metri primesc amenda 20.000 lei ron din cauza fumului pe care vantul/curentul il duce la ea in curte, casa. Noi avem casa contruita din 1963, iar vecinii au venit si si-au contruit casa (vila P. + E. + M) acum 6 ani. As dorii sa stiu daca exista vreo lege care sa ma oblige sa inalt cosul sau eventual sa primesc amenda daca nu inalt cosul? Va multumesc
Fara suparare, pe mine ma intereseaza daca exista o lege prin care ma obliga sa inalt cosul, avand in vedere ca ea sa mutat langa mine si a luat la cunostinta de faptul ca noi avem baie cu boiler pe lemne, , , ,si inca ceva, daca fac cosul de 5 metri dauneaza la structura casei, si sincer, nu am de unde sa il ancorez, si imi e frica, ca la un vant mai tare sa nu il zboare cu tot cu cosul din caramida si o parte din acoperis.
Fara suparare :) aveti deja un avertisment, exista legea prtectiei mediului care in
Art. 46. prevede:
Persoanele fizice si juridice au urmatoarele obligatii in domeniu:
1. sa respecte reglementarile privind protectia atmosferei, adoptand masuri tehnologice adecvate de retinere si neutralizare a poluantilor atmosferici;
2. sa doteze instalatiile tehnologice, care sunt surse de poluare, cu sisteme de masura, sa asigure corecta lor functionare, sa asigure personal calificat si sa furnizeze, la cerere sau potrivit programului pentru conformare, autoritatilor pentru protectia mediului, datele necesare;
3. sa imbunatateasca performantele tehnologice in scopul reducerii emisiilor si sa nu puna in exploatare instalatiile prin care se depasesc limitele maxime admise;
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cosul de fum
dodoboy
am o problema...casa mea e mult mai mica decat casa vecinului.ma incalzesc cu lemne,iar fumul mereu merge inspre casa lui,deoarece cosul e destul de jos daca e ... (vezi toată discuția)