In 21.03.2011 am avut o tamponare,un bus de marfa neacordandu-mi prioritate.Masina vinovata avea numere de germania.
Din mila,la politie am zis ca sa nu ii iau paine omului si sa mergem pe cale amiabila.
Dupa o luna de zile de telefoane date in zadar atat in romania cat si in germania,aflam doar ca polita lui era valida,dar cazul ramane blocat undeva pe la [editat de admin]. Dupa alte 2 saptamani de asteptari primesc uimitorul raspuns ca ei au banuieli cu privire la dinamicitatea producerii accidentului(accident produs ziua la ora 12,langa o statie de autobuz plina de oameni) si imi trimit un expert.
Dupa o saptamana,imi vine si mie "expertul",un batranel care se tot repeta ca e impartial,fara sa-l intrebe cineva daca e sau nu. Pune masina mea si a vinovatului,una in alta si rosteste ceva de genu..."mda...se imbina...",dupa care ma intreaba daca nu mai am una la fel. Intamplator,un prieten are o masina model ca a mea,doar ca el are suspensii spor. Punem masina omului in locul la a mea si domnul expert se apuca sa faca masuratori pe ea,in ciuda faptului ca eu ii explicam ca acea masina are garda la sol cu 10 cm mai mica decat a mea. Dupa alte 2 saptamani de asteptari cei de la allianz tiriac,dupa zeci de telefoane date,primesc raspuns de la cei de la asigurari ca expertul trimis a constatat ca din dinamicitatea accidentului si din declaratiile soferilor...ceva nu e bine si ei considera cazul meu un caz inchis.
Pur si simplu am ramas masca...fara cuvine.
Va intreb pe dumneavoastra...ce imi ramane mie de facut in cazul asta...
Am 5 martori care au vazut accidentul,am 3 care au vazut ca masuratorile facute de "expert" au fost pe alta masina...si cu toate astea stau cu masina lovita de 2 luni si ceva.
Si pe domnul "expert" nu e nici o cale sa-l actionez in instanta pentru magaria ce mi-a facut-o???
Introduceti actiune in justitie impotriva societatii de asigurare solicitand obligarea acesteia la plata prejudiciului. In cadrul procesului solicitati efectuarea unei expertize care sa stabileasca modul de producere a accidentului si a avariilor suferite.
Expertul va fi numit de catre instanta, nu de catre societatea de asigurari.
1-Impotriva expertizei tehnice aveti dreptul sa formulati obiectiuni
2-Din cele precizate,rezulta ca dvs ati inteles sa acceptati si sa inlocuiti autoturismul asupra caruia s-a realizat expertiza tehnica,procedura careia poate sa i faca o incadrare distincta si defavorabila dvs.
In asemenea cazuri, asiguratorul este indreptatit sa faca propriile investigatii. Solicitati un raspuns in scris de la asigurator. Daca nu sunteti de acord cu verdictul asiguratorului puteti actiona in instanta cazul.
Recomandat ar fi sa aveti cat mai multe hartii cu privire la acest caz.
Daca suntem putin atenti, se poate observa ca nu mai avem ce cauta la BAAR, corespondentul din Romania deja a preluat cazul si a efectuat expertiza.
In aceasta situatie, in baza raspunsului pimit(scris), convocati o conciliere, urmand actiunea in instanta, pe baza probelor pe care le aveti.Nu uitati sa incunostiintati asiguratorul asupra modului in care s-a efectuat expertiza.
Expertiza tehnica auto
nickdmx
buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune
ionutzionutz
Am avut un accident in data de 10 august 2010 ,deci acum un an jumatate ,din care am fost parte pagubita,masina fiind dauna totala ,dar cei de la [EDITAT] la ... (vezi toată discuția)