avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... colaborare cabinet medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

colaborare cabinet medical

Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa inteleg mai bine unele prevederi legale.
In Ordonanta 2 din 26 ianuarie 2011 (Ordonanta 2/2011) pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Publicat in Monitorul Oficial 77 din 31 ianuarie 2011 (M. Of. 77/2011) sunt prevazute urmatoarele:
"Art. 22- (1) Medicii rezidenti pot exercita activitatile medicale din domeniul specialitatii de confirmare cu respectarea limitelor de competenta corespunzatoare nivelului de formare al anului de pregatire in care se afla. Depasirea limitelor de competenta se sanctioneaza conform legii.
(2) Limitele de competenta corespunzatoare nivelului de formare al anului de pregatire pentru medicii rezidenti se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii in colaborare cu Colegiul Medicilor din Romania, cu respectarea curriculumului de pregatire, la propunerea comisiilor de specialitate si se aproba prin ordin al ministrului sanatatii."
In acelasi timp Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului prevede ca dreptul de libera practica se dobandeste pentru promotiile de dupa 2005 abia dupa sustienrea examenului de specialitate.
In aceste conditii doresc sa ma ajutati sa inteleg daca un medic rezident, absolvent in anul 2006 al facultatii de medicina, poate fi colaboratorul unui cabinet medical privat pe specialitatea in care rezidentul a fost confirmat. poate medicul rezident face contract de colaborare cu cabinetul in vederea efectuarii de activitati medicale specifice? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:29, 29 Mai 2011
da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libera practica ContSters307991 ContSters307991 Buna ziua, va scriu pe acest forum in speranta ca ma veti ajuta in problemele cu care ma confrunt. Prima ar fi daca am terminat rezidentiatul si nu am promovat ... (vezi toată discuția)
Modificarea legii rezidentiatului; Cristian_90 Cristian_90 Buna ziua, Va scriu in legatura cu modificarea Legii Rezidentiatului; Guvernul a adus completari la lege care limiteaza numarul anilor de rezidentiat de la ... (vezi toată discuția)
Rezidențiat 2022 oug BMPav BMPav Bună ziua! Am și eu o întrebare în legătură cu OUG nr. 87 din 23 iunie 2022 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, în special articolul ... (vezi toată discuția)