avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme la recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme la recalcularea pensiei

Am facut o actiune in tribunal in legatura cu recalcularea pensiei de la 30 la 20 de ani in contextul in care am 27 de ani in grupa intai de munca si sunt pensionat in baza legi 3 din 1977, cu recalculare in 2005 in baza legilor in vigoare la data respectiva. Tribunalul dupa deliberare mi-a respins actiunea formulata motivand ca am introdus actiunea dupa 1.01. 2011 cand a intrat in vigoare noua lege a pensiilor 263/2010 si care a abrogat legile anterioare.
Am dreptul la recurs in 15 zile (pana pe data de 04.06. 20111).
Mai am vreo sansa sau cheltui bani degeaba?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:03, 29 Mai 2011
Nu va poate raspunde nimeni la intrebarea "voi castiga sau nu daca promovez recurs?". Totul depinde de Curtea de Apel competenta sa judece recursul.

Probabil ca v-ati motivat in drept actiunea pe niste acte normative abrogate si probabil ca ati solicitat acordarea acestor drepturi retroactiv. Motivarea in drept a cererii de chemare in judecata n-ar fi trebuit sa conteze pentru instanta, intrucat aceasta nu este tinuta de temeiul legal indicat de dvs., avand chiar obligatia de a da calificarea corecta cererii.

Parerea mea este ca ar fi fost suficient sa solicitati casei de pensii sa va recalculeze drepturile de pensie in functie de un stagiu complet de cotizare de 20 de ani si, dupa ce primeati raspunsul de la casa de pensii, sa faceti trimitere in cererea de chemare in judecata numai la Decizia nr. 40/2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Drepturi de pensie retroactiv nu mai puteti cere, aici sunt de acord si eu cu solutia instantei (daca ati facut trimitere, in actiune, la OUG nr. 4/2005).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare stagiu de cotizare grupa i de munca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Buna ziua . Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns . Bunicul meu s-a pensionat in anul 1988 , la 1 august pentru limita de varsta , in baza legii 3 ... (vezi toată discuția)
Mod de recalculare a drepturilor de pensie dupa aparitia deciziei iccj nr. 11/ 2015 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In MO nr.522/ 14.07.2015 a fost publicata Decizia ICCJ nr.11/ 2015 prin care s-a admis RIL formulat referitor la modul de recalculare a drepturilor la pensie ... (vezi toată discuția)
Recursul in interesul legii: stabilirea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare rududoo rududoo Astazi am citit Recursul in Interesul Legii: stabilirea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare. Decizia 4 din 4 aprilie 2011 ... (vezi toată discuția)