avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua, as dori daca se poate sa imi spuna cineva: dupa depunerea actelor de divort cu cerere de plata a pensiei alimentare catre un copil adult care este la facultate, incepand de cand trebuie sa plateasca din data depunderii actelor sau dupa terminarea divortului. Prima infatisare a divortului este pe 14.09.2011 iar tatal a primit deja la serviciu instiintare de plata a pensiei alimentare.
Va multumesc anticipat.
De la data depunerii actiunii,dupa pronuntarea sentintei de divort (sentinta definitiva,irevocabila si executorie).
adica il puteti executa cand hotararea ramane irevocabila si o sa trebuiasca sa va achite pensia de la momentul introducerii actiunii.
Sa o achite direct copilului major.
divortul dvs nu are legatura cu pensia copilului major.
poate exista o hotarare de pensie, daca... ce i-a venit exact tatalui la serviciu?
copilul si-a actionat in judecata tatal mai demult ?
Plata pensiei de intretinere este facuta fie de la data introducerii actiunii , fie de la data pronuntarii , insa hotararea judecatoreasca trebuie sa fie definitiva si irevocabila.

Aceasta este executorie de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)